Nebylo to povedené představení. Poprvé v sezoně hradečtí fotbalisté na Všesportovním stadionu neslavili vítězství, s Čáslaví uhráli pouze bezgólovou remízu. „Co se dá dělat. Jednou to asi přijít muselo,“ konstatoval den po utkání RADIM WOZNIAK (nar. 29. ledna 1978), kapitán druholigového lídra.

Proč to tentokrát nešlo?
Čáslav k nám vůbec nepřijela hrát fotbal. Totálně se zatáhla. Za všechny komentáře stál výrok kouče Hřídela, který po utkání pravil, že „účel světí prostředky“. Kdyby se k tomu podobně stavěli všichni trenéři, nedalo by se na český fotbal koukat.

S podobnou taktikou jezdívají do Hradce i další týmy…
Jenže alespoň trochu chtějí hrát fotbal. Čáslav vsadila pouze na úpornou defenzivu. Vždyť za celý zápas vyprodukovala jedinou střelu.

První poločas byl velice nudný. Jak to o přestávce vypadalo ve vaší kabině?
Před zápasem jsme tušili, že to s dobýváním obranného valu budeme mít těžké. Ke všemu má soupeř ještě hodně sil. Do druhé půle jsme šli s vidinou, že to může být jenom lepší. Čáslav fyzicky postupně odcházela. Byla jen škoda, že jsme některou ze šancí neproměnili. Velkou zásluhu na tom nesl jejich brankář. Chytal opravdu dobře.

V nastavení jste mohli rozhodnout. Po centrech do vápna to před čáslavskou brankou jenom vřelo…
To samozřejmě mrzí. Všichni normální lidi, podotýkám normální, určitě nečekali, že bychom doma ztratili první body až ve třináctém utkání. Jednou to přijít muselo. Stalo se to teď, byla z toho bezgólová remíza. I bod však může ve finále hodně řešit.

Bude vám tahle bezgólová remíza ležet dlouho v žaludku?
Beru to z pohledu celé sezony. Před jejím začátkem jsme říkali, že bychom se rádi pohybovali do pátého místa. Nyní máme v čele tabulky na třetí Zlín náskok jedenácti bodů. Víme, že to v neděli nebylo z naší strany ideální. Ale s tím už nic nenaděláme. Malinko mi vadily reakce některých fanoušků. Kdyby na nás začali pískat kolem šedesáté minuty, tak to člověk vezme. Ale když už krátce po začátku slyšíte sprosté nadávky, zamrzí to. Potřebovali bychom podporu, i když se nedaří.

Václav Pilař viděl čtvrtou žlutou kartu. Čeká ho jednozápasový trest. Bude jeho absence v Mostě citelná?
Hlavně si myslím, že tu kartu za údajné simulování dostal neprávem. Kontakt tam prý byl. V Mostě nám rozhodně scházet bude. Je to jeden z našich klíčových hráčů. Musíme se s tím poprat. Hradec není tým jednoho fotbalisty.

Jak vůbec kabina vnímala páteční rozhodnutí profesionálního oddělení ČMFS o odložení utkání ve Zlíně kvůli virovému onemocnění?
Člověk se nad tím trochu směje. Vemte si, že na podzim v první lize postihlo něco podobného Teplice a přesto musely zápas odehrát. Moc se mi to nechce komentovat. Raději hledíme sami na sebe. Postup je hodně blízko.