Náchod – Svitavy 5:6

Jiří Kuneš, trenér FK Náchod: „Jednoznačně nejkrásnější utkání této sezony. Svitavy u nás předvedly úžasný výkon. Jejich kluci, kteří hrají futsal, jsou výborní na míči. Pro nás je veliká škoda, že jsme opět ztratili body, protože je v boji o záchranu ještě nutně potřebujeme. Nebýt skutečnosti, že body potřebujeme, tak bych se za tento zápas na kluky vůbec nezlobil. My jsme pykali za naivní chyby, ale hlavu vzhůru. K jistotě záchrany potřebujeme dva body, takže věřím, že je ve zbývajících dvou utkáních někde urveme."

Zbyněk Zbořil, trenér TJ Svitavy: „I přes nepřízeň počasí se hrálo na velmi dobré trávě a i tento faktor pomohl zápasu, který byl jednoznačně oslavou fotbalu. Od úvodních minut se hrál fotbal ve vysokém tempu, nahoru – dolů a s mnoha šancemi na obou stranách. Pro diváka to  musel být zážitek, jedenáct gólů, další šance a hlavně obě mužstva chtěla hrát fotbal. Ukázalo se jakou máme v kompletním složení sílu do útočné fáze. Branky jsme dávali po rychlých křídelních akcích, které přinesly ještě několik dalších tutovek a nevyhrát zápas, ve kterém dáte šest gólů venku, to by byl unikát, ale i to se v sobotu mohlo stát. Byla to reklama na fotbal, ale znovu chci zdůraznit, zásluhou obou mužstev."

Nová Paka – Holice 4:1

Petr Ježek, sekretář 1. FK Nová Paka: „Hosté, smíření s realitou letošního sestupu z divizní soutěže, již nijak výrazně nedokázali naše mužstvo potrápit. Jejich herní projev byl sice plný snahy, ale to bohužel v současnosti na úroveň čtvrté nejvyšší soutěže nestačí. My jsme se dlouho nemohli prosadit proti zhuštěné obranné linii soupeře. Kombinaci navíc komplikoval kluzký terén, který vyžadoval přihrávky přímo do nohy. O celém výsledku nakonec rozhodl závěr prvního poločasu."

Jiří Tesař, trenér SK Holice: „Do Nové Paky jsme odjížděli sotva v jedenácti lidech. Vyrazit jsme nakonec mohli jen  díky hráčům z béčka. Zápas jsme chtěli odehrát důstojně, a to se myslím povedlo. Kluci se snažili. Utkání  rozhodl první poločas, který skončil 3:0 pro domácí. Jediné co mě mrzí je neproměňování našich gólovek. Vypracovali jsme si tři vyložené šance. Více to nemá cenu z naší strany komentovat."

Turnov – Lhota pod Libčany 1:0

Josef Kopecký, předseda TJ Sokol Lhota pod Libčany: „Hrálo se na podmáčeném hřišti, které však bylo dobře připravené. Na začátku utkání měli převahu domácí, ale branku se jim dlouho vstřelit nedařilo. Ta padla až ve 43. minutě, když náš brankář neudržel míč a domácí hlavou šťastně skórovali. Poté se probudili naši útočníci a vypracovali jsme si několik příležitostí: nastřelili jsme tyč, několikrát bravurně zasáhl domácí brankář, ale gól jsme ve druhé půli nedali ani z pokutového kopu, kdy byl sražen Jiřík, jenže neproměnil Motyčka. V závěru jsme vsadili vše do útoku, ale bez úspěchu. Nakonec mohli domácí pojistit své vítězství, když také kopali v poslední minutě penaltu rovněž za sražení."

Ústí nad Orlicí – Dvůr Králové 2:4

Jan Navrátil, trenér Jiskry Ústí nad Orlicí: „Celému týmu bych chtěl poděkovat za disciplínu, vstřelení dvou gólů a snahu dodržovat pokyny, které jsme si předsevzali. Všem divákům, kteří si v nepříznivém počasí našli cestu na stadion také děkujeme. Chtěli jsme protrhnout střeleckou smůlu, což se podařilo, ale na bodový zisk to nestačilo."

Čeněk Celler, trenér TJ Dvůr Králové: „Pro naše mužstvo velmi důležité utkání probíhalo na těžkém terénu za trvalého deště. Naši hráči zasluhují pochvalu za naprosto zodpovědný přístup k utkání a potěšující byla především realizace brankových příležitostí."

Kutná Hora – Pardubice B 1:4

Jaroslav Míchal, trenér FK Pardubice B: „Na podmáčeném terénu se naši hráči podstatně lépe pohybovali a kombinovali než domácí. Právě náš pohyb dělal soupeři problémy a po úvodních sedmnácti minutách jsme vedli o dvě branky, což jsme udrželi až do přestávky. Na začátku druhé půle soupeř sice snížil, ale hru jsme měli stále pod kontrolou my. A zaslouženě dotáhli zápas do vítězného konce. Přidali jsme ještě dva góly a několik slibných akcí do úspěšného konce ještě nedotáhli. Pochvala patří celému kolektivu, protože všichni naši hráči odvedli maximum.  Druhý tým tabulky jsme jasně přehráli."

Nehráno

Zápasy Jirny – Letohrad a Nový Bydžov – Dobrovice (11. 6., 17.00) byly odloženy pro nezpůsobilý terén.

Fotbalová divize C

Hvězdy kola

1. Michal Seidler (Svitavy): Na těžkém terénu se pravý záložník Svitav pohyboval naprosto suverénně, do hry svého týmu vnášel překvapivá řešení a svůj výborný výkon navíc korunoval hattrickem.

2. Michal Belej (Svitavy): Přidal se ke svému spoluhráči Seidlerovi a společně řídili ofenzivu svitavského celku. Kapitán futsalistů brněnského Tanga dal dva góly a ukazuje, že mu to náramně pálí i na velkém hřišti.

3. Tomáš Kakrda (FK Pardubice B): Neudržitelný. Především ve druhém poločase. Třetí branku svého týmu vstřelil, čtvrtou vymyslel pro Janeckého. Vyhrával hlavičkové souboje i s o hlavu vyššími hráči.

Vítěz

Fotbalisté Pardubic B: Juniorka šlape. Dokázala vyhrát v Kutné Hoře a domácím připravila teprve druhou porážku na vlastním hřišti. Pardubičtí mladíci se tlačí na „medailové" pozice. V tabulce venkovních zápasů jsou na druhém místě (7-2-5, 17:22, 23 bodů).

Smolař

Fotbalisté Ústí nad Orlicí: Tým, který měl prohánět soupeře v horní polovině tabulky, upadl v závěru jarní části do výsledkové krize. Naposledy v domácím prostředí dostal čtyři góly od trápícího se Dvora Králové, který se vítězstvím přiblížil k záchraně.

Střelci

I. liga, II. liga, ČFL: 1. Holub (Chrudim, ČFL) 20 branek; 2. – 3. Petrus (Pardubice, II. liga), Vácha (Chrudim, ČFL) oba 9; 4. – 7. Šisler, Uškovič (oba FC Hradec, 
I. liga), Josef Dvořák (Převýšov, ČFL), Vladyka (Chrudim, ČFL) vš. 6.

DIVIZE C: 1. Svoboda (Svitavy) 19 branek; 2. – 3. Knápek, Kukla (oba Ústí n. O.) oba 10.
Pozn.: Pouze hráči východočeských týmů.

Střípky z fotbalového víkendu

Náchodu nestačilo na body ani pět gólů

Náchod – Fotbalová paráda. Tak by se dal nazvat divizní souboj Náchoda a Svitav, ve kterém zhruba dvě stovky nejvěrnějších příznivců viděly celkem 11 branek. „Jednoznačně nejkrásnější utkání této sezony," říkal po prohraném zápase (5:6) náchodský trenér Jiří Kuneš a jedním dechem dodal: „Pro nás je veliká škoda, že jsme opět ztratili body, protože je v boji o záchranu ještě potřebujeme." Náchod přitom dokázal zkraje druhé půle smazat dvougólový náskok soupeře, jenže Svitavy poté opět o dvě trefy odskočily a podruhé už Náchod stíhací jízdu nezvládl.

Trápení ústecké Jiskry nebere konce

Ústí nad Orlicí – Už tři zápasy čekají na bodový zisk v Ústí. Naposledy se mohli radovat svěřenci Jana Navrátila v Holicích a pak přišel pád. Tehdy se Ústí pohybovalo na čtvrté příčce a teď? Přišel rychlý sešup na osmou. Ani v utkání se Dvorem Králové to žádná hitparáda nebyla, Tomášek dal sice krásný gól, Knápek si vedl podobně, ale obrana v poslední době jaksi vázne (skóre 2:9). Tři porážky v řadě zaznamenalo Ústí naposled v září loňského roku a navíc příští víkend se autobus s fotbalisty vydá na stadion suveréna letošní sezony.

„Koudelníkův syn" přišel o celý majetek

Pardubice – Jistě znáte úryvek z lidové písničky ve znění: Já jsem z Kutné Hory Koudelníkův syn. Já mám v Praze tři domy, až je koupím budou mí… Realita je ale úplně jinde. Kutná Hora, tedy alespoň ta fotbalová, přišla o majetek v domácím prostředí. Z víkendového divizního střetu jí nezbyl ani bod. A důvod? Pardubická juniorka suverénním způsobem obrala tým, který doma do té doby získal ze třinácti zápasů 34 bodů. Pardubičtí mladíci zvítězili  počtvrté v řadě a na druhé místo ztrácejí dvě kola před koncem už jen čtyři body.