Do Slavie se těšil jako malý kluk, hnal se za splněním dětského snu.

Teď však Vojtěch Štěpán vstřebává bolavou facku.

Sešívaní v pondělí vybouchli před vlastními fanoušky s Teplicemi, dostali naloženo sedm branek a černým písmem se zapsali do historie slavného klubu.

Osmadvacetiletý fotbalista si navíc brutální zážitek „vychutnal" na hřišti celých devadesát minut.

„Porážka s Teplicemi a pád s Hradcem v minulé sezoně, to byly nejčernější dny mého fotbalového života," na rovinu říká rychlonohý záložník, který je ve Slavii na půlročním hostování z Hradce Králové.

Jaká je ve Slavii nálada dva dny po historickém výbuchu s Teplicemi?
Co vám mám povídat, není to dobrý. Byla to velká ostuda. V dalším zápase (v sobotu ve Znojmě – pozn. aut.) musíme ihned sjednat nápravu a zvítězit. I tak je jasné, že na takový výsledek se jen tak nezapomene. Ale už se stalo a my to nyní musíme napravit.

Bylo vám někdy při fotbale hůř?
(odmlčí se) Asi ne… Bylo to fakt dost blbý. Člověk nemohl po zápase usnout. Dostali jsme dva góly ze standardky a už se to vezlo. Do čeho Tepličtí kopli, to jim spadlo do branky. I sami hráči to tak hodnotili. Ovšem my jsme jim to našimi chybami strašně ulehčovali. Byl to opravdu  šílený zážitek.

Obzvlášť pro vás, který fotbalové neúspěchy silně prožívá, že?
Máte pravdu. Po zápase jsem usnul jen na chvíli. Když jsem se probral, tak první, co mi v hlavě naskočilo, byl výsledek 0:7. Jsem z toho pořád dost špatný. Je dobře, že hrajeme už v sobotu a nemusíme se v tom babrat déle.

Kapitán Karol Kisel bezprostředně po utkání mluvil o nejčernějším dni v kariéře. Cítil jste to stejně?
Velmi podobně. Porážka s Teplicemi a pád s Hradcem v minulé sezoně, to byly nejčernější dny mého fotbalového života.  Je nepříjemné, že to přišlo takhle rychle za sebou.

Už došlo ve Slavii na nepříjemné pohovory s vedením klubu?
Po zápase nám říkal něco trenér Petrouš, což je normální. A dál? To jsou interní věci, nehodí se, abych to pouštěl do novin. Každopádně nějaká opatření být musí.

Opusťme teplickou hrůzu. V létě jste z Hradce odešel do Slavie. Je znát, že jste se ocitl v jiném světě?
Slavia je pořád velkoklub. Má úžasnou historii, hrálo za ni spousta slavných hráčů, hraje na  nádherném stadionu. Tím, že je v Praze, je mnohem víc mediálně sledovaná. Vždy jsem za ni chtěl hrát. Teď se mi to splnilo. Proto mě hrozně mrzí, co se teď stalo… Musíme to napravit, lidem ukázat, že nejsme tak špatní, jak si myslí.

Od fanoušků jste to slízli pořádně, že?
Hned po zápase. Přišli jsme před ně a vyslechli si své. Dost jsme toho slyšeli i v kabině, ale to už nemělo smysl za nimi chodit. Na svoji stranu si je získáme pouze kvalitními výkony a vítězstvími. Začít musíme hned ve Znojmě.

Také Hradec se trápí. V úvodních třech kolech nevyhrál, povedlo se mu to až o víkendu v Třinci. Ani tam to nevypadá růžově.
Byl jsem se podívat na Táborsku a musím říct, že vůbec nebylo co hodnotit. Všechno bylo špatně. Klasický zápas blbec. Ale teď  kluci vyhráli v Třinci, kde se hraje špatně. Mužstvo v těžké situaci ukázalo sílu, dokázalo se stmelit. Když teď Hradec uspěje s Budějovicemi, všechno bude zase v pohodě. Kéž by se to samé povedlo i nám se Slavií ve Znojmě.