Galerie: Halina to umí. Ředkvičková polévka je prostě majstrštyk

Ředkvičky stojí v obchodě kolem šesti korun, když budete mít štěstí.  Nejsou dřevnaté ani příliš pálivé. Pořádný kus másla a na něj cibulku. Stačí jen zlehka osmažit, nechceme mít základ tmavý, protože polévka bude růžová. Po změknutí cibulky přidáme ředkvičky a pomalu dusíme. Růžový krém zalitý půlkou kelímku vysokoprocentní smetany poprášíme mletým pepřem podle chuti. Halina přidává ještě plátky ředkviček osmažené na másle. Základ zalijeme zeleninovým bujonem anebo vodou, do které vhodíme kostku bez glutamátu. Přidáme jednu nebo dvě brambory, které krém hezky zahustí. Omyté a nakrájené na kousky nebo plátky, jak chcete. Stejně se to všechno ve finále rozmixuje.