Bílkový chlebíček s čokoládou
Budeme potřebovat:
- 250 g bílků (cca 8 vajec)
- 150 g cukru moučka
- 1 sáček směsi koření Svařená vína
- špetka soli
- 90 g rozpuštěného a vychladlého másla
- 180 g hrubé mouky
- 15 g lyofilizovaných (mrazem sušených) švestek
- 1 lžíce nemletého modrého máku
- 1 lžíce nemletého bílého máku
- 2 lžíce směsi semínek – sezam, slunečnice, dýňové semínko

Postup:
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj všlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl.
Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka.
Formu na chlebíček nebo srnčí hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a hodinu pečte v troubě předehřáté na 170 °C.
Vyklopte a ozdobte.
Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.