Jablečné vafle
Budeme potřebovat:
-
na vafli:
- 130 g špaldové hladké mouky
- 200 ml mléka
- 2 ks vajec
- 150 g ricotty
- 20 g másla pokojové teploty
- 1 ks jablka (přibližně 100 g)
- 1 polévková lžíce medu
- kokosový olej pro potření vaflovače
-
na citronově–ricottový krém:
- zbývající ricotta
- bílý jogurt
- med
- citrónová šťáva
- kůra z biocitronu
-
na zdobení:
- čerstvé ovoce
- ořechové máslo
Recept na ideální snídani: Chia pudink s kokosovým mlékem
Postup:
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. Všechny ingredience spolu pořádně promícháme.
Vaflovač rozpálíme a potřeme kokosovým olejem.
Vzniklé těsto dávkujeme do vaflovače.
Na citrónově-ricottový krém smícháme zbytek ricotty s jogurtem – přidáváme ho po lžičkách a promícháváme, abychom neměli krém moc tekutý. Dochutíme citrónovou šťávou, kůrou a dosladíme medem.
Vafle ozdobíme ovocem, oříškovým máslem a podáváme.
Vafle chutnají výborně i samotné. Dobrou chuť.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.