Jablkový koláč
Budeme potřebovat:
- 200 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g třtinového cukru
- 125 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 4 jablka
- 4 lžíce džemu z červeného rybízu
Postup:
1.Připravte si koláčovou formu o průměru přibližně 26 cm a vymažte ji máslem, vysypejte strouhankou.
2. Promíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vejce a rozpuštěné máslo.
3. Umíchejte těsto, které rozválíte do vymazané a vysypané formy.
4. Těsto pomažte džemem a nahoru naskládejte jablka. Ty předem oloupejte, rozkrojte napůl, vykrojte jádřinec a jablka nařezejte.
5. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C.
6. Pečte přibližně 50 minut. Dozlatova.
Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.