Kefírové langoše
Budeme potřebovat (na 6 kusů):
- 250 g hladké špaldové mouky
- 160 ml kefíru
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody bikarbony
- olivový olej pro tvarování
-
suroviny k podávání:
- domácí kečup
- sýr
- olivový olej
- česnek
- špetka soli
- sušená bazalka
- sušené oregano
Postup:
Všechny suroviny spolu utřeme. Vznikne nám lepivé těsto.
Ruce si potřeme olivovým olejem a vytvarujeme langoše, které opékáme dozlatova na pánvi jemně potřené olivovým olejem.
Langoše potřeme olivovým olejem, do kterého protlačíme stroužky česneku a přidáme špetku soli.
K tomu přidáme domácí kečup, sušenou bazalku s oreganem a nastrouhaný sýr.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.