Masové rolády

Budeme potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa (asi 600 g)
  • 250 g pečeného boku
  • koření na kuřecí maso, může být lehce pikantní
  • sůl
  • 3 lžíce kremžské hořčice

Postup:

1. Každé kuřecí prso podélně prokrojte, abyste zvětšili jeho velikost. Prokrojit byste měli přibližně v polovině výšky kuřecího prsa, ostrým nožem. Nedokrojte až do konce, aby zůstalo prso spojená a vám tak vznikne široký plát masa.

2. Ten naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete.

3. Namažte hořčicí. Můžete použít i oblíbené koření na kuřecí maso. Výborná jsou třeba sušená rajčata s česnekem a bazalkou nebo pikantní koření s pepřem a chilli.

4. Celou plochu masa zaskládejte plátky pečeného boku. Pevně zarolujte, utahujte a kolem hotové rolády naskládejte tenké plátky pečeného boku.

5. Opatrně zafixujte kuchyňským provázkem nebo párátky.

6. Dejte opékat na pánev s troškou oleje. Opečte ze všech stran, dozlatova. Nechejte na pánvičce, pokud ji můžete dávat do trouby nebo přendejte do pekáče s víkem.

7. Přiklopte víkem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut.

8. Vyndejte z trouby, zbavte roládu provázku nebo párátek. Nakrájejte na plátky a podávejte s libovolnou přílohou. Já jsem k roládě upekla domácí housky.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.