Dušená krkovička na mrkvi s brambory
Budeme potřebovat:
- 1 ks cibule
- 2 pláty krkovičky (silné přibližně 1,5 cm)
- 1 ks mrkev
- sůl
- pepř na vepřové pečené maso
- 1 čajová lžička paprika červená mletá
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 1 čajová lžička sušená bazalka
Postup:
1. Maso naklepejte tupou stranou nože a nařízněte konce.
2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na drobno a opražte ji do zlata.
3. Přidejte osolené a okořeněné maso, osmažte a podlijte asi 2 dcl vody.
4. Mrkev nejprve škrabkou očistěte a potom si škrabkou nakrájejte plátky, které přidejte k masu.
5. Dusíme přibližně 30 minut, občas ještě podlijeme.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.