Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 400 g vepřové panenky
  • 500 ml silného vývaru (nejlépe hovězí)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 1/2 lžičky drceného chilli
  • 1,5 lžičky sušeného česneku
  • 30 g másla
  • sůl a pepř
  • uzená sůl
  • 500 g hranolek
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička směsi koření bylinkové máslo
  • hrst listových salátů
  • 12 cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trocha citrónové šťávy
Zapečené gnocchi s kuřecím masem
Rychlý recept z jedné pánve: Zkuste zapečené gnocchi s kuřecím masem

Postup:
1. Panenku očistíme (použijeme jen středovou část).

2. Panenku rozdělíme na jednotlivé porce.

3. Pánev pořádně rozpálíme a přidáme do ní trochu oleje.

4. Opečeme panenku ze všech stran dozlatova.

5. Mezitím svaříme vývar na cca 1/3 původního objemu.

6. Po opečení panenku dáme dopéct do trouby. Při 180 °C. Já pekl 9 minut, pokud chcete více propečenou nechejte déle.

7. Do svařeného vývaru přidáme obě hořčice, koření, dosolíme a necháme provařit.

8. Hranolky připravuji v horkovzdušné fritéze.

9. Po pečení panenku vyndáme a necháme odpočinout.

10. Omáčku sundáme z plotny a vmícháme kostičky studeného másla.

Maso na hamburger by mělo být umleté spíše hrubě, aby při konzumaci vynikla jeho chuť a konzistence.
Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa

11. Hranolky dáme do misky. Dochutíme kořením a solí, promícháme.

12. Rajčátka překrojíme, přidáme k salátu a dochutíme olivovým olejem, solí a citrónovou šťávou. Pořádně promícháme.

13. Odpočinutou panenku nakrájíme a až nyní osolíme a opepříme.

14. Servírujeme společně.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.