Budeme potřebovat:
- 4 plátky ranního chlebíku
- 1 zralé avokádo
- šťáva z 1/4 citrónu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- drcené chilli dle chuti
- 125 g lučiny
- 1 vejce
- 30 ml octa
- 3 plátky šunky
- 4 kuličky hroznového vína
- 6 cherry rajčátek
- trocha červené cibule
- 6 malých žampionů
- olivový olej
- petrželka, pažitka, oregáno

Postup:
Zralé avokádo zbavíme pecky a slupky a nakrájíme na malé kostičky.
V misce ho vidličkou rozmačkáme do jemna.
Přidáme olivový olej, citrónovou šťávou, sůl, pepř a chilli.
Žampiony omyjeme, odřízneme nohu a nakrájíme na plátky silné 0,5cm. Rajčátka rozpůlíme.
Do hrnečku dáme ocet a rozklepneme do něj vejce.
Pánev středně rozpálíme a přidáme trochu olivového oleje. Vložíme žampiony a opékáme do lehce zlatova.
Na závěr dochutíme solí a pepřem.

V rendlíku přivedeme vodu k varu, snížíme teplotu aby jen lehce probublávala.
Vařečkou vytvoříme vír a do jeho středu nalijeme vejce s octem. Vaříme 3-4 minuty, vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
Chlebíky potřeme lučinou a poté avokádem.
- Na první dáme vejce, osolíme a posypeme pažitkou.
- Na druhý dáme žampiony a posypeme petrželkou.
- Na třetí natrháme šunku a přidáme hroznové víno.
- Na čtvrtý dáme rajčátka, osolíme, opepříme, posypeme oregánem a trochou cibule.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.