Ale nejen to, třemi brankami zásadně přispěl ve47. kole k důležité výhře 6:3 nad nepříjemným Zlínem. A také zapsal v elitní soutěži zásahy číslo 300, 301, 302.

Už v úterý může přidat další. Mountfield hraje poslední zápas před měsíční olympijskou pauzou, od 17.30 hodin se předvede v Mladé Boleslavi.

Zlínu jste dal 300. gól. Pamatujete si ty jubilejní? Stý, dvoustý, první?
To určitě ne. (směje se) Jen ten 250. a pak ten první. Shodou okolností to bylo taky se Zlínem, z pravé strany, propadlo to tam mezi nohy. Byla to taková žabka, ani nevím, jestli jsem střílel. Bylo to v sezoně 1994/95. Ale kdo byl v brance, už nevím.

Myslel jste na to, že vás „čeká“ jubilejní gól?
Nebudu nikomu nalhávat, že jsem na to nemyslel. Myslím, že to bylo i vidět, snažil jsem se víc střílet, je to docela hezký číslo.

Nebude z vás zase kanonýr jako dřív?
Ne, ne, tohle už je za mnou. (směje se)

Ale proti Zlínu jste skóroval třemi způsoby. Ranou švihem, dorážkou a po úniku. Není to symbolické?
Hlavně se to ke mně tentokrát dost odráželo. Měl jsem štěstí, kam jsem se postavil, tam byl puk. A ty druhé dva góly byly šťastné. U dorážky z předbrankového prostoru to sotva dojelo do branky. V sezoně jsem snad takový gól nedal. Při třetí trefě jsem ujel v děsný rychlosti, když mě málem ještě Lukáš Cingel předjel. Ani nevím, jak tam puk proletěl. Asi by tohle do branky padat nemělo. Díky Bohu to vyšlo.

Z tribuny bylo vidět, že jste jednomu ze soupeřů ujel. Opravdu.
A já si připadal, že stojím. (směje se) Ještě jsme siz toho s klukama a trenérama dělali na střídačce srandu. Viděl jsem druhého beka, jak mě dojíždí, a střela byla jediné řešení, jaké mě napadlo. Přes obránce bych stoprocentně neprošel.

Zvládli jste tři zápasy v týdnu. i když jste měli brutální program. Pochválíte mančaft?
Ukázala se naše síla. Máme dost širokou marodku, nějaká natahaná třísla a tak dále. Ale máme obrovskou sílu, taháme za jeden provaz. Snad si tuhle formu udržíme.

Můžete ještě poškádlit první Plzeň?
Je to natolik kvalitní mužstvo, že by to nemělo ztratit. Máme horší vzájemný zápas, takže bychomv posledních čtyřech kolech museli získat o sedm bodů víc. Asi nemá význam se zaobírat prvním flekem, pojďme se bavit o tom druhém, třetím, čtvrtém. A o výchozí pozici pro play off.

Uzavřel jste víkend veteránů. V sobotu zářili Jaromír Jágr a Petr Nedvěd, v neděli vy. Co na to říkáte?
Nechcete mě s nimi srovnávat, že ne? (směje se) Oni byli v kariéře někde úplně jinde. Tohle téma je úplně jiná dimenze.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - Aukro Berani Zlín.
Král Bednář: 300. gól a hattrick

Klobouček aneb Poklony mistrovi

Hradec Králové - Byl to jeho zápas, to rozhodně. Jaroslav Bednář pokořil ve 47. kole nejvyšší soutěže Zlín třemi brankami a zásadně přispěl k vítězství Hradce 6:3. Navíc se přehoupl přes metu 300 gólů v extralize.

Jak se dalo čekat, po duelu zazněly na adresu nejstaršího hráče extraligy superlativy. A to z obou tábor.

Jakub Ferenc, obránce Zlína: „Jarda dal přes tři sta gólů. Klobouček. Měli jsme si ho víc pohlídat. Je to skvělá individualita, ať se mu daří dál. Ale to není o jednom hráči, ale o celém týmu.“

Robert Svoboda, trenér Zlína: „Nebýt jeho hattricku, dopadl by pro nás zápas lépe. Jarda Bednář ukázal, že je rozdílový hráč.“

Pavel Hynek, asistent trenéra Hradce: „Pro zápas byl jeho výkon rozhodující, bylo to jeho představení. Gratulujeme Jardovi k pokoření dalšího milníku.“