„Bylo to hodně urputné. Těžko jsme se tam dostávali,“ přiznal útočník Bedřich Köhler, který zařídil výhru domácích dvěma brankami. „Vám to připadalo opatrné?“ ptal se po duelu jeho kolega Michal Dragoun, dravec na ledě. „Zdálo se mi, že to byl dobrý hokej, tvrdý a bojovný. I když 3:3 na střely po první třetině je málo. Neřekl bych, že to bylo opatrné,“ divil se.

Dragoun už čísla nakousl. V první části viděli diváci šest ran, po druhé třetině bylo skóre zase vyrovnané 7:7. Přibylo tedy dalších osm, což rozhodně nenílavina nebezpečnosti.

Ve třetí části už číslo naskočilo - a přispělo i prodloužení.

Přes nevelká ofenzivní fakta tvrdil Tomáš Martinec, asistent trenéra Hradce, že šlo o výborný hokej: „Myslím, že zápas měl parametry play off, pro hráče to bylo fyzicky hodně náročné. Bylo hodně soubojů.“

Jeho slova potvrdil i Köhler: „Hodně to bolelo, mají velké beky.“

Zápas, ač byl rušný svou bojovností a důrazem, však příliš nezapadá do zvyklostí. Je pravda, že Hradec je týmem, který propustí ze všech v extralize na svou branku nejméně ran, to se potvrdilo. Jenže průměrně jich je skoro čtyřiadvacet, tedy o jedenáct víc nežv souboji s Piráty. Ti jsou sice předposlední v soutěži, co se týče četnosti palby, ale jejich klasický průměr je rovněž čtyřiadvacet střel.

A co Mountfield směrem dopředu? Většinou ohrožuje bránu osmadvacetkrát, proti Pirátům zapsal o dvanáct čárek méně.

„Vliv na to měly i přesilovky. Paradoxně jsme v nich dali dva góly, ale většinou se nám nedařily.I proto bylo málo střel,“ hledal vysvětlení Köhler.

Hradci statistiky nakonec nevadily, bral dva body.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - Piráti Chomutov.
Jak je důležité míti Köhlera

Bednář a Dragoun: Trest za filmování
Hradec Králové - Po Bedřichu Köhlerovi byli další dva hokejisté Mountfieldu potrestáni disciplinární komisí za filmování. Tentokrát musí zaplatit deset procent z platu kapitán Jaroslav Bednář a další útočník Michal Dragoun. Oba měli simulovat v pátečním duelu v Mladé Boleslavi, kde Hradec vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech.

Dragoun podle komise přifilmoval pád po zákroku Petra Holíka. Hradec získal přesilovku za podražení, v níž vyrovnal na 1:1. „Přestože byl Dragounův pád nevyhnutelným následkem zákroku, dopustil se v jeho konečné fázi odrazu ze své levé nohy, přičemž tak činil s úmyslem ovlivnit úsudek rozhodčích,“ řekl předseda komise Karel Holý. Přeloženo: Dragoun byl faulován, ale pád přihrál, aby byl víc vidět.

Bednář na tom byl podobně při ataku soka Davida Šticha. „Zneužil zákroku k tomu, aby se teatrálním pádem pokusil ovlivnit úsudek sudích,“ řekl Holý.