„Tomáš závažným způsobem porušil povinnosti vyplývající z hráčské smlouvy, kdy odmítl možnost výpomoci a rozehrání se v našem spolupracujícím klubu a nenastoupil do tréninku ani do zápasu," prohlásil generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Trenér Václav Sýkora tak ztrácí borce, který od začátku sezony nastupoval ve čtvrté řadě a na výsledky mužstva neměl zásadní vliv. Slovenský útočník byl občas využívaný na oslabení. Jednatřicetiletý centr přišel do Hradce Králové v lednu z Karlových Varů.

V této sezoně nastoupil v extralize k sedmi zápasům, ve kterých se ani jednou bodově neprosadil. Problém s produktivitou měl během celého angažmá v Hradci Králové.

V minulé sezoně nastoupil také do osmi zápasů a nepřipsal si ani jeden kanadský bod. Do play off pak nezasáhl vůbec.

Když chtěl letos Hradec Bulíka - i vzhledem k jeho špatné výkonnosti - poslat na výpomoc do Litoměřic, hráč to odmítl.

„Jeho chování bylo neprofesionální, proto jsme se rozhodli, že nebude nadále pokračovat v našem týmu. V tuto chvíli si spolu s agentem hledá nové angažmá," dodal Kmoníček.

Již bez Tomáše Bulíka se v pátek Mountfield představí v Olomouci (18). V jeho sestavě by naopak měla být nová akvizice ze zámoří - osmadvacetiletý americký bek Jake Newton.