O co v případu jde? Podle webu Seznam Zprávy byl Čáslava při dopravní kontrole vyzván k testu, který zjišťuje, zda neřídil pod vlivem drog. A měl dopadnout s pozitivním výsledkem na kokain. „Zatím se k tomu vůbec nebudu vyjadřovat. Až přijde čas,“ sdělil ve čtvrtek Deníku Čáslava. Nevyjasněnou situaci zatím blíže nekomentoval ani hokejový klub.

„Informace týkající se Petra Čáslavy jsem se dozvěděl z médií a nemám v tuto chvíli žádné další, konkrétnější informace. O prověření situace a okolností jsem požádal představenstvo společnosti a jeho předsedu. Záležitostí se bude společně s představenstvem zabývat dozorčí rada příští týden ve středu odpoledne,“ uvedl pardubický primátor Martin Charvát, jenž je zároveň předsedou dozorčí rady HC Dynamo Pardubice.

Samotný hokejista ve čtvrtek se spoluhráči netrénoval. V současné době je totiž na marodce, trenérům chyběl již v úterní přípravě proti Spartě.

Co k případu prozradila policie? „Policisté v Pardubicích kontrolovali kromě jiných osob také osmatřicetiletého řidiče, který byl na místě vyzván k provedení testu ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Výsledek testu se ukázal jako pozitivní na kokain. Následně byl tento řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, tomu se podrobil,“ řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Jak je to s tresty ve sportu Kokain patří ve sportu mezi zakázané látky, jenže podle slov Jana Chlumského z Antidopingového výboru ČR jen v případě, pokud je sportovec chycen při soutěži, nikoliv v tréninkovém období. Takže Čáslava start extraligy v pátek 14. září stihne.

A právě krevní vyšetření v nemocnici může hrát v případu podstatnou roli. Tam se měl totiž ukázat negativní výsledek.

Podle policie byl navíc případ předán k projednání správnímu orgánu Magistrátu města Pardubic.

Petr Čáslava je pardubickým odchovancem a bývalým českým reprezentantem. V roce 2010 se stal mistrem světa, dvakrát získal bronzovou medaili. Působil v Rusku a ve Švédsku, v roce 2014 se vrátil zpět do Pardubic. Loni se stal jedním z akcionářů hokejového klubu v Pardubicích.

Hokejové utkání Memoriálu Zbyňka Kusého Dynamo Pardubice (v červeném) a Eisbären Berlin (v bílém).
Nejdřív reprezentace, pak góly Spartě

Kauzy a prohřešky pardubických hokejistů v minulostiLadislav Lubina.Zdroj: archivLADISLAV LUBINA
Průšvihů měl víc, největší v roce 2008, kdy způsobil dopravní nehodu, při níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina tehdy od nehody utekl. Dostal dvouletou podmínku.

Jiří Vašíček.Zdroj: archivJIŘÍ VAŠÍČEK
Vyhlášený hokejový bitkař v roce 2013 o půl třetí ráno ujížděl policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat poté, co vyšel z nočního baru a nasedl do svého černého audi. Následovala honička městem.

Branislav Mezei.Zdroj: archivBRANISLAV MEZEI
Slovenský obránce se v dubnu 2011 opilý vracel domů, nemohl se dostat dovnitř, tak rozkopal dveře, jenže si spletl patro a probil se ke svým sousedům bydlícím o poschodí výš.


Michael Vyhlídal.Zdroj: archivMICHAEL VYHLÍDAL
Dopingový případ. Před šestnácti lety po utkání na Slavii kontrola odhalila, že překročil povolenou hranici zakázaného anabolického steroidu nandrolonu. Obránce si hokej nezahrál dva roky.