„Střelba nás trápí," přiznal slovenský útočník Rastislav Dej, autor obou hradeckých branek.

Třetí porážka na domácím ledě. Není to už příliš?
V první třetině nám vůbec nešly nohy, nebruslili jsme a proto jsme prohrávali 0:2. Nebylo to vůbec podle našich představ. Zbytečně jsme faulovali, mě nevyjímaje… Od druhé třetiny jsme se zlepšili a dokázali si vypracovat tlak, ale Kärpät velmi dobře bránil a my dali jen dvě branky. Střelba nás trápí.

Společným jmenovatelem všech domácích zápasů byly branky v oslabení, pokaždé jste inkasovali dvakrát. Je to váš největší problém?
Ano. Hloupě faulujeme, čehož tak kvalitní soupeři dokážou využít. Musíme se vyvarovat především přestupků v útočné třetině. Prvopočátek všeho je ovšem v našem bruslení. Když nebruslíte, tak faulujete. To je přirozené.

Byl to proti finskému soupeři hodně jiný zápas než v pátek proti švédské Luleå?
Finové více bruslili, Švédi hrál více technicky. V obou případech to byla velmi dobrá příprava. Oba zápasy nám ukázaly, že musíme pořádně pracovat.

Aby se co nejrychleji dostavila nějaká výhra. Vstupovat do extraligy se sérií porážek by nebylo úplně ideální, že?
Takhle nemůžeme přemýšlet. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou, s dobrou taktikou a každý hráč si musí splnit svoji úlohu. Myslím si, že v Německu by se nám mohlo povést sérii porážek zlomit.

Čekají vás tam zase jiní soupeři (Eisbären, Hamburg) s úplně odlišným stylem hokeje, než na který jste doposud narazili.
To rozhodně. Musíme se dobře připravit a věřím, že to zvládneme.

Řekněte mi, jaké to je slyšet na stadionu pokřik Hradec do toho? Už jste si zvykli?
(usměje se) Hrajeme tady extraligu, už to tak je, takže zvykat si musíme.

Na zápasy European Trophy chodí nečekaně málo fanoušků, nejvyšší návštěva lehce překročila hranici 1500 diváků. Nejste tím rozčarovaný?
Přiznám se, že jsem čekal vyšší návštěvy a silnější hokejovější boom. Ale věřím, že na extraligu lidi začnou chodit. Že si náš sport oblíbí a budou ho mít za určitý druh kultury. Vždyť, kde se může dvakrát do týdne potkat pět tisíc lidí. Ani v kině, ani v divadle, ale na hokeji.