Zdroj: HC Dynamo Pardubice

Z pardubické obrany se vytratila obranná dvojice z elitní formace. Ke zraněnému Peteru Čerešňákovi se přiřadil potrestaný David Musil. Premiéru v letošní sezoně si odbyl Karel Nedbal.

A nejlepší vysvědčení pro beky Dynama? Společně se svými kolegy z útoku a především gólmanem ubránili všech pět přesilovek soupeře. Pro zajímavost, ještě nedávno pomalu nejhorší celek v oslabeních ve třetím utkání v řadě udržel v tomto ohledu čisté konto.

„V první třetině se nám podařila dát branka, Sparta ale byla aktivnější a tlačila se do nás. Ve druhé jsme byli horším mužstvem. Měli jsme ohromné štěstí, že jsme z protiútoku vyrovnali na 2:2 a Sparta nám neodskočila. Ve třetí části kluci prokázali obrovskou bojovnost. Využili jsme hned první přesilovku a skvěle ubránili oslabení. Přesně to rozhodlo,“ podotýká trenér Radim Rulík.

V pardubickém dresu se představili tři bývalí hráči pražské Sparty. Jan Košťálek vsítil vítězný gól a na dva přihrál. Robert Říčka v samotném závěru druhé třetiny dorovnal nepříznivý stav. Mimochodem už do sítě svého bývalého zaměstnavatele trefil i v domácím utkání. Třetím do party ze Sparty byl Tomáš Dvořák.  

„Pro mě to jsou vždy speciální zápasy. Chtěli jsme jim vrátit domácí prohru, a to se nám povedlo,“ říká Říčka.

Zdroj: HC Dynamo Pardubice

Živá kauza Klimek

Podivný metr… Disciplinární komise Tipsport extraligy se zabývala zákroky v utkání 18. kola proti Olomouci. Dva hráči Dynama, David a Adam Musilovi, byli potrestáni zastavením činnosti. Klub s výroky komise zásadně nesouhlasí.

Davida Musil za bitku v poslední minutě zápasu proti Olomouci vyfasoval stopku na dvě soutěžní utkání. Adam Musil dostal za stejný prohřešek dokonce čtyřzápasový trest.Dynamo považuje tyto tresty za nepřiměřené, bitka byla pouze vyústěním naprosto zbytečného a zákeřného faulu Lukáše Klimka právě na Davida Musila. Navíc za rozhodnutého stavu v posledních vteřinách zápasu. Olomoucký Klimek si za tento faul nezahraje rovněž ve čtyřech utkáních. S tím ostře kontrastuje výše trestu Rostislava Olesze, který si za zásah do oblasti hlavy a krku klečícího Tomáš Urbana nezahraje jen v jednom utkání.

„Adam a David Musilovi dostali absolutně neodpovídající tresty. Je to výsměch a zářez Pardubic. Předseda Ujčík by měl rezignovat,“ čertí se Petr Dědek, majitel Dynama.