Bilance mluví jednoznačně ve prospěch hradecké univerzity, o čemž mluví i její rektor. Hradec Králové navíc má Pardubicím, co vracet.

"Zatím si vede lépe naše univerzita. Pardubice dokázaly vyhrát pouze jednou, a to v roce 2016. Pevně věřím, že se nám podaří i letos pohár obhájit a trošku tak vyrovnat skóre po prohraném derby v esportu z března tohoto roku," říká rektor UHK Kamil Kůča.

"Naši studenti se už druhý rok účastní univerzitní ligy v ledním hokeji. Tým Riders Univerzita Pardubice v letošním roce postoupil do vyřazovací části a osobně jsem viděl řadu velmi kvalitních a zajímavých zápasů. Proto věřím, že v letošním derby uspějeme právě my. Přeji oběma celkům, aby se zápas odehrál s rekordní podporou diváků, kteří bezesporu vytvoří dobrou atmosféru. Aktivní sport, zdravé nadšení a velká přátelství patří k vysokoškolskému životu," doplňuje svého hradeckého kolegu i pardubický rektor Libor Čapek.

Fanoušci z Univerzity Pardubice mohou na začátek derby využít speciální autobus, který pro ně univerzita vypraví z kampusu a na místě si podporovatelé obou týmů vyzvednou také vše, co k povzbuzování svých favoritů budou potřebovat.

Východočeské univerzity hokejovým derby navazují na tradici vzájemných klání v různých sportovních oblastech. V případě UHK je derby předzvěstí blížícího se Univerzitního sportovního odpoledne, jehož součástí je 25. dubna tradiční běžecký závod fakult o pohár rektora UHK. 

Na Univerzitě Pardubice zase 1. dubna startuje akce Rozhýbejme univerzitu, jejíž třetí ročník opět vyzve studenty, pedagogy i další zaměstnance, aby se utkali, kdo za měsíc urazí nejdelší vzdálenost v běhu, chůzi či jízdě na kole. 

Lístky na derby jsou v prodeji online na webu partnerského klubu Mountfield HK. Na oblíbené derby naváže afterparty v Denoche Music Hall, do které jsou pro fanoušky i fanynky zajištěny svozy od ČPP arény.