„Nedohodli jsme se," okomentoval včera odpoledne jednání tiskový mluvčí pardubického klubu Jan Hrabal. Až do uzávěrky tohoto vydání Deníku se na tom nic nezměnilo. Půlnoc z úterý na středu byla zásadní chvílí, přesně v tu chvíli skončily veškeré možné přesuny hokejistů v extraligových klubech.

Jednání o Kacetlově přesunu o nějakých dvacet kilometrů se sice zintenzivnila, protože Pardubicím by se špičkový gólman hodil, jenže nakonec platila slova Aleše Kmoníčka, generálního manažera Hradce, jež pronesl před pár dny: „My jsme jim naše podmínky řekli. Pokud je splní, Ondra by odešel na přestup, ale s výhradou, že zároveň my bychom museli získat brankáře, který bude trenérům vyhovovat pro zbytek sezony. Pak by byla dohoda možná."

Podle zákulisních informací chtěl Mountfield za gólmana částku dva až tři miliony korun.

Tyto požadavky Pardubice nesplnily přesto, že měly o gólmana eminentní zájem. Kacetl je totiž přesvědčil, že by po odchodu Američana Brandona Maxwella do Mladé Boleslavi mohl být ten pravý muž pro tuhý boj o záchranu. Během měsíčního hostování, jež v Dynamu strávil během listopadu a prosince, chytal velmi dobře. V sedmi utkáních si připsal do statistik tři vítězství a k tomu jedno čisté konto. Úspěšnost zákroků měl témeř třiadevadesát procent.

„Rád bych si vyzkoušel derby i z druhé strany," nechal se slyšet. V této sezoně už to nezvládne.