Tak jste se konečně dočkal, že?
Na Kladně mi chyběla vteřina, teď se to podařilo. Hlavně ale že máme tři body. To je důležité.

Nulu jste si v brance odmakal. Zachytal jste si hodně, viďte?
Bylo to lepší než zápas na Slavii, nebo doma s Vary. To na mě šlo málo střel a každý gólman vám potvrdí,  že se pak nechytá moc dobře. Teď toho bylo dost, ale kluci mi pomáhali. Až na pár výjimek Kladno nepouštěli do velkých gólovek. Vzadu nám v poslední době klape.

Dvakrát vám pomohla tyč. Potřebuje mít gólman u čistého zápasu i štěstí?
Většinou to tak bývá. První rána byl golfák z mezikruží, to bych nechytil a tu druhou střelu jsem vůbec neviděl.

V druhé třetině jste parádně zlikvidoval sólo Tenkráta. Byl to zákrok večera?
On to udělal moc dobře. Nejdřív naznačil střelu, pak naznačil bekhend a ještě si to stáhl do forhendu. Naštěstí už neměl čas to dávat nahoru, měl jsem nohu u tyčky a puk jsem zastavil.

Sezonní čísla Pavla Kantora
Vytíženost: 926 minut/16 zápasů - 6. v extralize;

Úspěšnost zásahů: 92,08 % - 9. v extralize;

Obdržené branky celkem: 29 - 4. v extralize
(berou se brankáři s více než 500 odchytanými minutami);

Průměr obdržených branek na utkání: 1,88 - 3. v extralize;

Vychytané nuly: 2 - 4. v extralize.

Po minulé domácí prohře  s Karlovými Vary (1:2) celý tým tvrdě zkritizoval trenér Peter Draisaitl, že hrajete na krásu jako nároďák. Od té doby jste dvakrát vyhráli. Upravili jste způsob hry?
Možná jsme některé akce zbytečně překombinovali, z pozic mezi kruhy jsme ještě nahrávali a Vary nás přehráli hrou, kterou se chceme prezentovat my. Ale to už je pryč. Porazili jsme dva silné týmy, před pauzou jsme si udělali pohodu a nesmírně si toho vážíme.

Už jste druzí v tabulce. Co to pro vás znamená?
Nic. Absolutně nic. Nikde není napsáno, že když jsi po osmnácti kolech druhý, tak nemůžeš být po dvaapadesáti poslední. Na tabulku se nemá cenu dívat.

Cítíte už respekt soupeřů?
Asi vnímají, že se nám daří. Ale nemyslím si, že by měli z nás přehnaný respekt.

Brzo jste se stal miláčkem hradeckých fanoušků, po vítězných zápasech s nimi skotačíte. Užíváte si to?
Lidi jsou skvělí, fandí celý zápas. Když to ze mě po zápase spadne, tak si chci s nimi taky užít a zároveň jím tímhle způsobem poděkovat.

Už příštím domácím zápasem bude v pořadí druhé derby s Pardubicemi (15. 11.). Budou už emoce větší než tomu bylo v září?
Větší asi ne. Rozdíl bude jen v tom, že nyní hrajeme doma, před našimi fantastickými fanoušky. Pro lidi, kteří jsou opravdovými Pardubičáky a Hradečáky to má asi veliký náboj. My to ale nemůžeme brát jako extra velké derby. Bude klasický zápas, trochu víc okořeněný. Bude se hrát o tři body, ale ne o deset jen proto, že se jedná o derby.

Ale v očích fanoušků to bude o deset bodů…
(směje se) To mi je jasný. Možná to bude ještě o daleko víc, než jen o body.

Jste rozjetí, ale zabrzdí vás reprezentační přestávka. Neštve vás, že přišla zrovna ve chvíli, kdy se vám daří?
Těžko říct. Na jednu stranu se nám hodně daří, ale třeba na začátku sezony šly zápasy v rychlém sledu a někteří kluci, kteří hrají přes dvacet minut za zápas, potřebují trochu vypustit páru. Jim pauza přijde vhod. Pokud i po přestávce budeme praktikovat takový hokej, tak o nás nemám strach.

Prý jste dostali od trenérů jako bonus za výtečné výkony čtyři dny volna. Je to tak?
Nevím, jestli to můžu říkat  nahlas. (směje se) V úterý ještě trénujeme a pak máme delší volno, abychom si zajeli taky konečně domů a trochu se od hokeje odreagovali. Každý den v sezoně jsme na zimáku. Volné dny přijdou vhod každému.