Mountfield Hradec Králové – HC Verva Litvínov 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Mertl (Šimánek, Vydarený), 18. Jank (Červený) – 6. Jánský (Kubát, Hübl). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák – Kis, Lučan. Vyloučení: 6:4, navíc Vantuch (Hradec) 10 min. Bez využití. Diváci: 5781. Sestavy: Hradec Králové: Kantor – Dietz, Vydarený, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček – Knotek, Mertl, Šimánek – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Skokan, Tvrdík, Červený – Vantuch, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera. Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Zeman, Frolo, Pavelka, Gula – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, R. Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Mountfield s úspěchem ředí krizi. Poprvé v sezoně vyzrál na Litvínov a zapsal druhou výhru ze tří zápasů. Velký dík hradecké kabiny směřuje ke skvělému Kantorovi.

Plán bleskového útoku se zdařil dokonale. Diváci, kteří usedli na svá místa o chvilku později, se museli dotazovat na první branku. Ta padla už po patnácti vteřinách. Šimánek se vřítil do pásma, v pádu přiťukl Mertlovi, jenž šikovnou kličkou nedal Francouzovi šanci. Hradec stále držel plyn u podlahy. Litvínov nestíhal a reprezentační gólman musel čarovat. Zastavil Vantucha, Pospíšila i Skokana. Když se hosté poprvé podívali před Kantora hned udeřili. Hüblova rána se odrazila před Jánského, který měl snadnou úlohu.

Závěr třetiny patřil znovu Mountfieldu. Šimánkova dorážka ještě neplatila pro předchozí faul Mertla. Krátce poté už ale regulérní branku vstřelil obránce Jank.
V druhé části Hradec ubral, soustředil se na defenzivu a k vidění byl urputný hokej. To se příliš nezměnilo ani v závěrečné části. Litvínov utáhl šrouby, ale v brance Hradce stál fantastický Kantor.

Ohlasy:

Peter Draisaitl (trenér Hradce Králové): „Z naší strany to byl skvělý začátek, ale pak jsme to trochu zkazili. Zbytečně jsme se nechali vylučovat, soupeř měl dost přesilovek a dal nám pěkně zabrat. Mají silnou ofenzivu, sehráli tam velké věci. I když nebylo vše stoprocentní a měli jsme co dělat, ale kluci padali do střel a tři body jsou velmi důležité."

Miloslav Hořava (trenér Litvínova): „Měli jsme velice špatný začátek a celou první třetinu. Nebýt Pavla Francouze v bráně, mohlo to být klidně pět šest jedna. Byli jsme neuvěřitelně špatní, domácí byli jasně lepší. Potom se hrál dvě třetiny kvalitní zápas, ale ten začátek nás stál body."

Tomáš Mertl (útočník Hradce Králové): „Je paráda dát hned v patnácté vteřině gól, pomůže to celé lajně i mně. Přijel lídr, měli jsme v plánu ho zaskočit. Pak jsme ale zvolnili, což byla chyba. Naštěstí jsme výsledek nakonec ubránili. Bylo to jako v minulé sezoně, vyhrát takhle urputně nám teď chybí. Cestou z krize je dobrá defenziva, ale když vedete jen o jeden gól, tak to pořád smrdí."

Peter Jánský (útočník Litvínova): „Rychlý gól Hradce nám změnil plány. Začali jsme špatně, pak jsme sice dali gól, ale pak to bylo zase špatné. V půlce zápasu jsme začali konečně víc bruslit, ale ten jeden gól tomu chyběl. Lehkost nám v poslední době chybí, to je fakt. Musíme prostě hrát dál."