„Je to diametrálně odlišné,“ potvrzuje obránce Dominik Graňák, jedenz vůdců mužstva.

Opravdu, v minulé sezoně hrál mančaft pragmaticky: precizní obranu plus skvělé přesilovky.

Nyní to má být jiný frmol. „Mně se to moc líbí, jsem za to rád,“ netají Graňák, elegán v defenzivě. „Teď je na nás, abychom to podpořili výsledky,“ ví dobře.

Hned v prvním kole to však nebude jednoduché. Sparta je nabušená, dlouho čeká na skvělou sezonu. „My se musíme soustředit na sebe, ne na ně,“ káže Graňák.

Hokejový Mountfield Cup: Mountfield HK - HC Sparta Praha.
Ostrý start. Sparta jako test

Na co se těšit?
• HRADECKÁ JEDNIČKA: Mountfield vsadí na Jaroslava Pavelku, on by měl být prvním gólmanem. Místní kluk už dorostl, což ukázal názorně v minulém play off.

• MLADÁ VLNA: Radovan Pavlík, Lukáš Vopelka, Matěj Chalupa, Matej Paulovič, Juraj Bezúch, Patrik Miškář, Jakub Miška, Michael Gaspar… Do hradecké sestavy by měla vtrhnout kupa mladíků. Takže i energie.

• RÁKOS PROTI SVÝM: Ano, i Tomáš Linhart si zahraje v hradeckách barvách proti Pardubicím, kde působil. Ale útočník Daniel Rákos je studnice emocí, někdy i provokací. On v hradeckém dresu proti rodnému Dynamu, to bude extrašlágr.

• EXTRAVAGANTNÍ AMÍK: Brandon Maxwell, americký brankář, by měl krýt záda Pavelkovi. Ale buďte si jisti, že když nastoupí, bude to show.