Po několikaměsíční pauze zaviněné nepříjemným zraněním zad (ploténka, pozn. aut.) vyjel na led v hradeckém dresu také JIŘÍ HENDRICH (na snímku), který vyztužil obranné řady Východočechů.

Do týmu jste se vrátil po dlouhodobém zranění. Bylo těžké znovu nabrat ztracenou kondici? Cítíte se již stoprocentně fit?
Čekal jsem, že to bude horší. Dostal jsem se z toho docela rychle a už se cítím dobře. Ale musím dál cvičit, hlavně zpevňovat břicho.

Utkání v Porubě rozhodl váš špatný vstup do druhé třetiny, souhlasíte?
Určitě. Dostat tři góly během tří minut, nebo jak to tam bylo, to je hodně špatné.

Přesto jste se dokázali vzchopit. Věřili jste po snížení na 2:4, že byste si ještě nějaký bod mohli odvézt?
Samozřejmě. To nás nakoplo, ale definitivně nás srazil pátý gól, ze kterého jsme se již vzpamatovat nedokázali.

Jak těžké bylo ubránit údernou první formaci domácích, která zařídila prakticky všech pět branek?
Tak to vůbec nevím, že to bylo až takhle, že nám dali všechny góly. Na jména moc nekoukám, je mi jedno, kdo je v danou chvíli na ledě.

V závěrečné třetině jste obdržel desetiminutový osobní trest. Můžete prozradit za co?
Odehrál jsem tam puk a pořád jsem měl hokejku protihráče mezi nohama. Když jsem se otočil, rozhodčí jenom čekal, co řeknu. Puk už byl tou dobou někde mimo, když jsem projížděl kolem střídaček a něco jsem pronesl směrem k rozhodčímu. On na to vyloženě čekal, tak jsem vyfasoval desítku.

V sobotu hostíte nováčka z Benátek. Zřejmě velká neznámá…
Hlavně jsme s nimi hráli v přípravě, takže zhruba víme, co můžeme očekávat. Hrálo se u nich, a tam byli hodně rychlí. Myslím si, že musíme být ještě o něco tvrdší.

Váš nejbližší soupeř ukázal svojí sílu v utkání proti Chrudimi, navíc byl posílen několika hráči z extraligového Liberce. Jaká taktika by měla vést k touženému vítězství?
Musíme být lepší než soupeř, nedělat zbytečné chyby v obraně a dát aspoň o jeden gól víc než oni.