Co na to příjemně vyladěný Mountfield? Uvidí se večer. 
V našlapané hradecké Fortuna aréně je úvodní buly v 18 hodin.

Poslední čtyři kola, tři porážky, tři odchody do šaten bez bodového zisku. Kdyby takovou bilanci měly Karlovy Vary, neřešilo by se to. Jenže tady jde o Třinec! O velkého favorita ligy, pro kterého je sezonní metou pouze zlato. Nic jiného se za úspěch nepovažuje.

„Situace je taková, jaká je. Jdeme dál, pokusíme se vyhrát v Hradci, aby výher přibývalo," říkal po prohře v Liberci zadák David Nosek.

Výstražný alarm nebliká jen u výsledků, ale i u kolonky vstřelených branek. Oceláři v posledních letech vždy patřili mezi nejproduktivnější celky soutěže. Teď mají v koncovce trable. Se Zlínem, s Pardubicemi i s Libercem dali jen jednu branku.

„Produktivita je hodně nízká. Nejsme schopní vstřelit gól," nechápe Jiří Kalous, kouč aktuálně až devátého celku tabulky.

V Hradci se chystají na těžký mač. Vědí, že Třinec nutně potřebuje zabrat a u Orlice se rozhodně na nic nevyflákne. Mountfield je ale v pohodě. Nemá se čeho bát. Povedl se mu zápas na Spartě i naposledy proti Brnu. Hokej Draisaitlovy jednotky začíná vypadat účelně i lákavě zároveň.

„Už na Spartě jsme cítili, že jdeme po správné cestě. Někdy prohrajete i po dobrém výkonu, ale pro nás bylo podstatné, že spoustu věcí jsme zlepšili a změnili. S Brnem jsme na to dali razítko," chválil útočník Bedřich Köhler.

Nejvylučovanější Hradec? Už ne!
V prvních čtyřech duelech sezony nasbíral Hradec Králové třiatřicet (!) dvouminutových a tři desetiminutové osobní tresty (Kudrna s Pilařem za nesportovní chování). Vrcholem nedisciplinovanosti byl zápas v Liberci (10x 2 minuty, 2x 10 minut), kde domácí otočili nepříznivé skóre 0:2 na 4:2 právě díky přesilovým hrám. Po tomto utkání byl Mountfield nejvylučovanějším týmem extraligy. V klubu padly pokuty a bouchlo se do stolu: Takhle ne pánové! Zvednutá obočí klubových špiček kabinu vystrašila. 
V dalším zápase na Spartě seděl Hradec jen třikrát, ve vítězném utkání 
s Brnem čtyřikrát… „Po Liberci jsme byli nejvylučovanějším týmem soutěže! To mluvilo za vše. Čísla neokecáte. Na Spartě jsme šli ven třikrát, 
s Brnem čtyřikrát. To je výrazné zlepšení," těšilo Bedřicha Köhlera. Projevilo se v tabulce trestů. Aktuálně „vede" Liberec, Hradec je druhý.

Víkendový program hokejové extraligy
7. KOLO – pátek 17.20: Zlín – Olomouc (ČT Sport), 17.30: Plzeň – Brno, Chomutov – Karlovy Vary, Litvínov – Mladá Boleslav, 18.00: Pardubice –  Vítkovice, Hradec Králové – Třinec. Předehráno: Liberec – Sparta 5:4 sn.

8. KOLO – neděle 4. října, 15.00: Liberec – Chomutov, 15.30: Karlovy Vary – Zlín, 17.00: Hradec Králové – Plzeň, Olomouc – Pardubice, 17.30: Litvínov – Třinec, 17.40: Brno – Sparta Praha (ČT Sport). Úterý 8. prosince, 17.00: Vítkovice – Mladá Boleslav.