Ve druhém kole první hokejové ligy si odbude trio východočeských celků premiéry na domácím ledě. Všechna utkání začínají shodně v 18 hodin.

SO 18.00: HC VCES Hradec Králové – HC Benátky nad Jizerou.
V minulé sezoně Pazourkův tým bodoval až ve čtvrtém kole, letos tak dlouhý bodový půst nechce nikdo z hradeckých hokejistů zažít. Po porážce s ostravskou Porubou 2:5 dnes na východ Čech zavítá nováček z Benátek, jenž v prvním kole porazil Chrudim 5:2. „Hlavně nesmíme dělat zbytečné chyby,“ praví obránce Jiří Hendrich.

A má pravdu. Hradečtí jich v Ostravě „nasekali“ požehnaně. Na vině byli především zkušení hráči. „První obranná dvojice dostala tři branky. To by se tak zkušeným borcům nemělo stávat. Třeba chyba u páté branky byla alarmující,“ soptil hradecký trenér Pavel Pazourek, který postrádal u svého týmu nasazení a bojovnost. „Bez toho se nedá vyhrát žádný zápas.“

Hradec se s nováčkem utkal v přípravě, v Benátkách zvítězil 3:2. „Aspoň víme, co od nich můžeme čekat,“ míní Hendrich. Ve středu však Severočechy vyztužilo trio libereckých hráčů. A ne ledajakých! V sestavě byli Podkonický, Dušek a Moravec. Hradec nečeká nic jednoduchého…

SO 18.00: HC Vrchlabí – HC Berounští Medvědi.
Potvrdit vítězství z Jihlavy dalším bodovým přísunem. A samozřejmě nejlépe tříbodovým. Takové hlasy znějí z vrchlabské šatny před dnešním domácím soubojem s Berounem.

„Kdyby se nám to nepodařilo, dost by nás to mrzelo,“ prohlásil obránce Jan Bendík, autor vítězné trefy středečního zápasu, ve kterém Vrchlabští na Horáckém zimním stadionu zvítězili 4:3. „Nezačali jsme moc dobře, ale od druhé třetiny jsme začali více bruslit a postupně jsme se dostávali do tempa,“ vrátil se k nakonec úspěšné premiéře trenér Vladimír Jeřábek.

To naopak Berounu se úvodní duel sezony absolutně nepovedl. Start do soutěže měl vůbec nejhorší ze všech týmů v první lize. Omluvou porážky 1:8 na domácím ledě snad může být jen fakt, že ji utrpěl od nabitého Chomutova. „Dnes to ale bude úplně jiný zápas. V Berouně vědí, že dostali pořádný výprask a u nás se více soustředí na svou hru,“ varuje obránce Bendík.

SO 18.00: HC Chrudim – HC Kadaň.
Dnes se chrudimští hokejoví příznivci konečně dočkají domácí prvoligové premiéry svého týmu. Východočeši na úvod historické sezony prohráli na ledě kolegy nováčka v Benátkách nad Jizerou 2:5.

„Po prvním nezdaru není třeba panikařit. Na porážku musíme co nejrychleji zapomenout, ale je třeba se poučit z chyb, které jsme udělali. Zejména se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení,“ je si vědom chrudimský trenér Martin Hosták.

A co říká o soupeři z Kadaně, který na úvod doma podlehl Kometě Brno 1:4?. „Podobný výsledek jsem očekával, ale proti nám Kadaň určitě vyrukuje mnohem sebevědoměji,“ je si vědom Hosták a připomíná. „Musíme se na tento zápas připravit co nejlépe, abychom jej úspěšně zvládli,“ říká kouč.