Tohle hokejové derby bude mít extra náboj. Chrudim hraje o život a regionální konkurent z Vrchlabí se chce prokousat výš natřískaným středem prvoligové tabulky. Přijďte se podívat, u Chrudimky to bude stát za to.

St 18.00: HC Chrudim (14. místo, 43 body) – HC Vrchlabí (10. místo, 55 bodů).

Je čas se zmátořit, jinak může být hodně zle. Pokud už není. Chrudim prohrála osm zápasů v řadě a její situace začíná být kritická. Už jen bod ji dělí od přímého sestupu. Tady končí legrace. „Už to musíme prostě umlátit. Nic jiného neexistuje. Hráči mají porážky v hlavě, ale to se nedá nic dělat. V naší situaci musíme derby ubojovat,“ hlásí chrudimský asistent Jiří Seidl.

Co Chrudimi také jiného zbývá? Výsledkové soužení nebere konce, herně to také není zdaleka optimální. Navíc mužstvo prohrává i dobře rozehrané zápasy. „Stane se nám, že prohrajeme utkání i ze stavu 2:0 v náš prospěch. Uděláme individuální chyby a je to,“ stěžuje si Seidl, jenž dokonale zná jednoho z klíčových mužů soupeře – střelce Jana Čalouna, kterého trénoval při jeho angažmá v Pardubicích. „Je to hráč, jenž se parádně orientuje v předbrankovém prostoru. Ale takových má Vrchlabí povícero. V obranném pásmu musíme hrát jednoduše,“ uvažuje Jiří Seidl.

Tak co? Zvedne se Chrudim?
Dnešní zápas a v sobotu doma těžký duel proti Havlíčkovu Brodu. Tak vypadá nejbližší program hokejistů Vrchlabí. „Jsou to pro nás nesmírně důležité zápasy. V Chrudimi je potřeba neprohrát a Havlíčkův Brod doma musíme porazit,“ prohlásil razantně vrchlabský kouč Josef Řeháček.

Horalé se po sobotní výhře v Berouně (5:4 na nájezdy) vzdálili v tabulce právě třináctým Medvědům už na sedm bodů a účast v elitní dvanáctce se stala opět reálnější. „Bojovat o play off se však bude až do úplného konce,“ upozorňuje vrchlabský kouč na vyrovnanost soutěže. „Pro nás je prvořadý úkol udržet play off, ale samozřejmě budeme rádi, když se tabulkou posuneme nahoru,“ dodal Řeháček, který si v posledních dnech konečně vyslechl i příznivější zprávy o vrchlabské marodce. Tvrdek, Hubáček, Látal i Kubeš by už v nejbližších dnech mohli naskočit do utkání.

RADEK ŠPRYŇAR, MICHAL BOGÁŇ