Čtvrtfinálová série play off první ligy mezi hokejisty Hradce Králové a Třebíče ve čtvrtek pokračuje třetím dílem na ledě Horácké Slavie, čtvrté pokračování je na programu o den později, tedy v pátek (obojí od 17.30). Na hradeckém ledě si oba soupeři připsali po jednom vítězství. „Myslím, že stav 1:1 je po dvou zápasech spravedlivý,“ uvedl trenér východočeského celku Jiří Mička.

Zatímco v úvodním duelu jeho družina herně propadla a Třebíči podlehla 1:4, ve druhém případě zabojovala a těsnou výhrou 3:2 stav série srovnala. Mezi oběma zápasy jistě bylo potřeba v kabině HC VCES zvýšit hlas. „Nějaká domluva byla. Kluci si hlavně musejí uvědomit, že se hraje play off, že je to svátek hokeje, a že musí být pro každého čest skočit do rány nebo jít do souboje. Druhé utkání jsme již odmakali, přiklonilo se k nám i štěstí, díky čemuž jsme ho urvali. Bylo to pro nás důležité vítězství,“ připustil Mička.

Hradec čekají další dva náročné duely, tentokrát na Vysočině. „Budeme hrát pořád stejně. Musíme hrát srdíčkem a uvidíme, co z toho vyplyne. Bude potřeba dobře vstoupit do zápasu a přestát úvodní tlak Třebíče. Když se to povede, můžeme pomýšlet na dobrý výsledek,“ přeje si kouč týmu HC VCES.
Cílem Východočechů bude přinejmenším vzít si zpět prohraný duel na vlastním ledě, neboli alespoň v jednom případě být úspěšnější než soupeř. „Přemýšlíme nad třetím zápasem, ve kterém chceme uspět. Je pravda, že jedno vítězství potřebujeme urvat a budeme se snažit si ho z Třebíče odvézt,“ burcuje Mička.

Hokejisté Horácké Slavie se budou moci spolehnout na pověstnou bouřlivou atmosféru na třebíčském stadionu, která Hradci v předchozích dvou případech v domácím prostředí chvílemi scházela. „Když jsme v sezoně hrávali venku, kde bylo bouřlivé prostředí, hrálo se nám docela dobře. Bude důležité, jak to zvládnou rozhodčí, a jak obstojíme my v začátku utkání. To už jde jedno s druhým,“ má jasno trenér.

Hradečtí musejí řešit jednu výraznou komplikaci v sestavě, neboť do bojů v Třebíči nezasáhne kapitán mužstva. „Jarda Roubík dostal chřipku, takže ze sestavy nejméně na tři čtyři dny vypadne. Máme nějaké varianty, kdo ho v první formaci zaskočí, ale ještě uvidíme. Jinak by nemělo dojít k žádným změnám,“ uzavřel Jiří Mička.

Čvrtfinálová série mezi Hradcem a Třebíčí se, stejně jako v případě zbývajících třech dvojic, hraje na čtyři vítězství. Již před nadcházejícím dvojzápasem mužstva HC VCES na ledě Horácké Slavie je proto jasné, že v pondělí 1. března se na hradeckém ČEZ Stadionu od 18 hodin bude hrát pátý duel, a to bez ohledu na to, jak Východočeši dopadnou ve střetnutích, která jsou na programu právě ve čtvrtek a pátek.