Jak už bývá jeho samozřejmým zvykem, kapitán vrchlabských hokejistů LADISLAV GENGEL se i v pátečním derby v Hradci Králové prezentoval velmi bojovným výkonem. Jeho branka v 50. minutě dlouho držela hosty v naději na plný bodový zisk. Nakonec se horalé museli spokojit s bodem získaným za prohru 4:5 v prodloužení.

Jak vypadalo derby očima vrchlabského kapitána?
Derby je vždycky vyhecované, je to nahoru dolů. Myslím si, že to byl dobrý zápas i pro diváky. Padlo hodně gólů, bylo i dost emocí. Fanoušci se překřikovali, což hokejista vnímá, takže to bylo pěkné.

Když půjdeme po stopách toho zápasu, co rozhodovalo?
Určitě ho rozhodovaly přesilovky. Myslím si, že rozhodčí nás ke konci zápasu poškodil. V posledních pěti minutách jsme furt hráli tři na pět nebo čtyři na pět, i do prodloužení jsme šli tři na čtyři. Když jsme to ubránili, tak jim to sudí vrátil.

Dal se ten nápor domácích v oněch přesilovkách vůbec přestát?
Určitě. Oni dali trošičku náhodný gól, protože Ševča (brankář Ševčík) neviděl. Kdybychom to ubránili, tak si myslím, že bychom to dotáhli až na penalty, které bychom vyhráli, protože na ně máme hrozně dobré hráče, a věřili bychom si na ně.

Poprvé jste hráli pod vedením nového kouče Řeháčka. Projevily se nějaké změny?
(přemýšlí) Myslím, že ne. Oba trenéři jsou dobří.

Jak jste vůbec vnímali odvolání trenéra Jeřábka?
To se musíte zeptat někoho jiného, proč to vyšlo takhle. My prostě chceme hrát hokej a musíme ho hrát dál.

Čím si vysvětlit krizi vašeho týmu, která vedla právě ke změně na trenérském postu?
Sami nevíme, co to je za krizi. Já jsem v takové dlouhodobé také poprvé. Nějak se z toho dostaneme, půjdeme do play off, a tam uděláme velký úspěch. Diváci se budou divit.

Ve Vrchlabí letos děláte kapitána, cítíte za tým větší zodpovědnost?
Určitě nějaká zodpovědnost je, ale tady makáme všichni naplno. Je tu super parta a je jedno, kdo nosí kapitánské céčko, i kdyby ho měl gólman.

S jakými pocity jste vůbec přijel po devíti měsících znovu do Hradce, kde se v jarním play off dělalo vše pro vaše zesměšnění?
Já se tomu směji. Mně ti lidé nic neudělají. Já hraji hokej a diváky neřeším. Mě to spíš ještě víc vyburcuje k lepšímu výkonu, když na mě pokřikují, než kdyby byli ticho.

Když se přesuneme zase zpět do listopadu, jak jste si užíval diváckou kulisu derby nyní?
Atmosféra zápasu s Hradcem je jednoduše vždycky perfektní.

Jistě vás muselo potěšit, že i navzdory vašim nepříliš přesvědčivým výsledkům vás do Hradce přijelo podpořit dost fanoušků z Vrchlabí, viďte?
Určitě. Máme super diváky. Teď jsme je těmi porážkami maličko ztratili. Doufám, že si je získáme zpátky na svoji stranu. Ve Vrchlabí jsou super lidé, od vedení až po rolbaře.

V Hradci jste se prezentovali bojovným dojmem. Co lze od Vrchlabí očekávat v dalších zápasech?
Já hraji vždycky bojovně, dávám do toho všechno. Každý zápas makám na sto procent. Co se týče mužstva, hrajeme takový hokej, že všechno musíme ubojovat.