Mičkova parta je ve formě. V sobotu to odnesly Litoměřice, které si z ČEZ Stadionu odvezly vysokou porážku 1:6. Poslední trefu prvoligových královéhradeckých hokejistů zaznamenal LADISLAV JINDŘICH.

Pro útočníka čtvrté formace to byla premiérová trefa v sezoně. „Naše formace je tam spíš od toho, aby nedostávala branky a pomohla celému týmu,“ přiznává dvaadvacetiletý hráč, jenž v rámci střídavého startu pendluje mezi Hradcem Králové a Trutnovem, hrajícím druhou ligu.

Připsali jste si již čtvrtou výhru v řadě, takže musí vládnout pohoda. Je to tak?

Určitě panuje spokojenost. Jsme rádi, že se teď vyhrává, neboť bojujeme o umístění v nejlepší osmičce. Potřebujeme získávat body, abychom se v ní udrželi a měli potřebný náskok před ostatními týmy. Později nás totiž čekají těžcí soupeři. Chceme mít nahráno dopředu.

Když se někdo podívá na výsledek, vypadá to na jasnou záležitost. Potvrdíte to, nebo spíš vyvrátíte?

Po první třetině to tak nevypadalo, neboť Litoměřice hrály dobře a my jsme moc nebruslili. Poté jsme si však něco řekli v kabině a myslím si, že druhá i třetí třetina byly již v naší režii. Hrozně nám pomohl první gól, pak už jsme měli zápas ve svých rukou.

Už jste nakousl, že jste se, podobně jako ve středečním derby v Chrudimi, v první třetině nedokázali prosadit. Dá se říct, že vám chvíli trvá, než se dostanete do správné provozní teploty?
Tak to vůbec netuším. Nevím, čím by to mohlo být. Těžko na to odpovídat.

V půlce zápasu jste vstřelili tři rychlé branky za sebou. Byl to rozhodující moment?
To rozhodně byl. Odskočili jsme soupeři o tři góly, čímž jsme se uklidnili. V dalším průběhu jsme mohli praktikovat v klidu svoji hru.

Vy jste uzavřel skóre svojí první letošní brankou. Spadl vám kámen ze srdce?
Ani bych neřekl. Naše čtvrtá lajna tam není od toho, aby dávala hodně gólů. Naším úkolem je spíš nedostávat branky a pomoci celému týmu k dobrým výsledkům. Na druhou stranu každý gól potěší a jsem za něj samozřejmě rád, ale že by mi padal kámen ze srdce, to určitě ne.

Ptám se proto, že vám se osobně hodně daří v druholigovém Trutnově. Tam jste určitě spokojen.
S osobními výsledky tam spokojen můžu být. Mohlo by to však být i lepší. Bohužel se nám jako týmu moc nedaří, což mě mrzí. Doufám, že to už bude jenom lepší.

Vaše produktivita je je dána tím, že v Trutnově dostáváte daleko více prostoru, že?
Samozřejmě. V Trutnově je moje pozice úplně jiná. Jsem tam naopak kvůli tomu, abych góly dával a abych svými body pomáhal mužstvu. Dostávám k tomu tedy patřičný prostor a potom je to určitě znát v osobních statistikách.

Je mezi oběma soutěžemi velký výkonnostní rozdíl?
Ano. Rozdíl je v rychlosti i v kvalitě hráčů. Z druhé do první ligy je to docela velký skok.