Netradičně i v období mezi Vánoci a Silvestrem pokračuje první hokejová liga. Z trojice východočeských mužstev se v domácím prostředí představí pouze Chrudim, která hostí favorizovaný Chomutov.

Po 18.00: HC Chrudim (12. místo, 41 bod) – KLH Chomutov (2. místo, 70 bodů).
„Vzpomínáte? Zkusíme to znovu.“ Burcujícím mottem zvou na střet s jedním z favoritů soutěže oficiální stránky chrudimského klubu. Před měsícem se totiž Rohlíkův celek postaral o senzaci, když Chomutov na svém ledě povalil po výsledku 3:1. Není třeba zmiňovat, jak moc by Východočechům další překvapivá výhra pomohla. Chrudim má za sebou sérii tří porážek, z pěti posledních zápasů vyválčila pouze dva body a zuby nehty střeží dvanácté místo, jež ještě zaručuje postup do předkola play off. Před třináctým Táborem je jenom zásluhou lepšího skóre.

Po 18.00: HC Olomouc (3. místo, 61 bodů) – HC Vrchlabí (10. místo, 45 bodů).
Letos naposledy do arény soupeře dnes zavítají horalé. Mužstvo Josefa Řeháčka, které stále sužují zdravotní problémy hráčů, podstoupí na Hané souboj s tamní Morou. V předešlých dvou vzájemných zápasech na olomoucký mančaft Vrchlabští ani jednou nestačili. Nejprve prohráli venku 1:3 a v domácí odvetě dokonce 3:6. Do sestavy by se pproti předvánočním nevydařeným duelům v Havlíčkově Brodě (3:4) a s Jihlavou (1:3) mohli vrátit Látal a Chaloupka.

Po 18.00: HC Rebel Havlíčkův Brod (7. místo, 50 bodů) – HC VCES Hradec Králové (4. místo, 54 bodů).
V derby s Chrudimí zastavil Mičkův soubor příval porážek a opět se posunul na čtvrtou příčku. Navíc se překvapivě do hradecké sestavy vrací z předčasně ukončeného hostování v Havířově křídelník Patrik Fořt. Pokud se podaří vyřešit nezbytné formality, Fořt nastoupí už v Brodě.

RADEK ŠPRYŇAR, MICHAL BOGÁŇ