O čem ve čtvrtečním vydání spekuloval Deník, se v pondělí potvrdilo. Hokejisté Hradce Králové získali do ofenzivy smrtící zbraň. Vedení hradeckého Mountfieldu opatřilo trenéru Peteru Draisaitlovi luxusní zboží – hvězdného útočníka Jaroslava Bednáře! Východočeský klub dal příchodem hvězdného střelce najevo, že má silné finanční zázemí a neskrývá výrazné sportovní ambice.

„Naším cílem bylo sehnat takového hráče, abychom výrazně pozvedli produktivitu, se kterou jsme měli problémy. Není dlouhodobě udržitelné, aby se o produktivitu starala pouze jedna lajna," prohlásil generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Podle všeho si Hradec plácl s Bednářem už dřív, jen se čekalo až osmatřicetiletý hokejista ukončí svůj poměr se Slavií Praha, která nezvládla baráž a minimálně příští sezonu stráví v první lize. Jakmile se tak stalo, došlo k okamžitému podpisu jednoletého kontraktu.

„Dohodli jsme se na roční smlouvě, protože Jarda po dlouhé době opouští domov a bude dojíždět. Jsme předběžně domluvení, že kdyby to klapalo, tak bychom prodloužili spolupráci na delší dobu," ubezpečil Kmoníček.

Co ukazuje příchod Bednáře pod Bílou věž?

Za prvé: Klub má peníze!

Je logické, že velmi produktivní hráč se zkušenostmi z NHL, ruské ligy či švýcarského Davosu, něco stojí. Hradec deklaroval už při zájmu o Tomáše Rolinka, že je ochoten a připraven nabídnout takovému hráči zajímavé podmínky. S Rolinkem to nevyšlo, s Bednářem už námluvy klaply.

„Východočeský klub přišel s velmi zajímavou nabídkou," dává razítko na výše napsané Michal Sivek, který Bednáře zastupuje. „Hráče to oslovilo. Jednání klubu bylo velmi konkrétní," řekl svazovému serveru hokej.cz.

Za druhé: Klub má ambice!

V Hradci se jimi netajili už před minulou sezonu, kdy měl Mountfield dle zadání majitele klubu Miroslava Schöna zaútočit na jednu z medailí. To se nepovedlo, klub vyhořel ve čtvrtfinále. S pražskou Spartou neuhrál ani jeden zápas.

To ale neznamená, že u Orlice rezignovali. Naopak. Pro úspěch chtějí udělat ještě víc. Ztrátu elitního centra Tomáše Mertla kompenzovaly příchody hráčů s kanadskými kořeny – Briana Ihnacaka a Adama Courchaina, ale i zlínského Bedřicha Köhlera. Obranu vyztužil veterán Karel Pilař.

Do mozaiky nyní jako poslední zapadl Jaroslav Bednář.

„Jarda i jeho agent si pečlivě zjišťovali informace o našem klubu ze všech možných zdrojů. Jarda od svých bývalých spoluhráčů Jirky Vašíčka a Adama Svobody, ale i dalších hráčů. Jsme rádi, že podané informace, kvalita našeho kádru a naše vize přesvědčily Jardu podepsat smlouvu u nás v Hradci," pochvaluje si Aleš Kmoníček.

Bednář by měl již v úterý v Hradci Králové poprvé trénovat.