Sedí za stolem ve své kanceláři a při otázkách na posílení mužstva se usměje. „Nemůžu nic definitivního prozradit," řekne Aleš Kmoníček, generální manažer třetího týmu hokejové extraligy.

GM Hradce Králové přitom podle zákulisních informací láká velká jména. Mluví se mistru světa Petru Koukalovi, jenž končí v Rusku, o Michalu Vondrkovi, lídrovi Chomutova, o centrovi Janu Buchtelem. Jistě přijít byl měl juniorský reprezentant Lukáš Jašek z Třince.

„Letošní sezona byla úspěšná, Hradec je dobrá adresa. Některé jsou lukrativnější na peníze, ale zase ne na žití. Jednáme intenzivně. Něco je podepsáno, něco před popisem, ale do prvního května nic neřekneme," je neoblomný.

Která témata hýbou hradeckým hokejem? A jak je glosuje manažer?

O úspěchu

Jarda Bednář řekl po zápase, že není. (usměje se) Byli jsme třetí, a to jednoznačně úspěch je. I majitel považuje sezonu za úspěšnou. Pro mě osobně to byla nejnáročnější i nejzajímavější sezona. Hráli jsme Mountfield Cup před sezonou i vánoční Spengler Cup. Postupně jsme měnili cíle, došlo k posílení. Bylo jasné, že nás jen play off neuspokojí.

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Jágr? Ne, Mountfield chce zůstat v Hradci

O posilách

Už týden nevím, co dělat dřív. Než zkompletujeme kádr, tak toho bude strašně moc. Mančaft chceme posílit na pozicích, které nás v sezoně pálily. A to je centr. Uvidíme, jestli se dohodneme s Andrisem Džerinšem, spolupráce ještě není prodloužena. Sháníme dvě opravdu kvalitní křídla, odchází Rasty Dej (do Vítkovic - pozn. red.), nedomluvili jsme se s Rudou Červeným. Vedle toho bychom chtěli dělníky, máme zacíleno na dva hráče, kteří jsou schopni dělat černou práci. Letos to šlo správným směrem, angažovali jsme hráče pracující pro tým.

O jednáních

Sezona byla úspěšná, jméno Hradce v očích hráčů je dobré. Střetáváme se s tím, že někdo chce víc sem, protože je spjatý s regionem. Někoho zajímají ambice, někoho peníze.

O brankářích

Patrik Rybár není k jednání, chceme na něm postavit naše mužstvo. Má tady smlouvu s opcí, to bychom museli dostat takovou nabídku, která se nedá odmítnout. Téma Ondra Kacetl se probíralo dlouho. Tady by měl být jednička Patrik, Ondrův agent chce, aby někde pravidelně chytal. (měl by odejít do Pardubic - pozn. red.)

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
'Z Rybára může být velký brankář,' říká kouč

O cizincích

Jake Newton končí, s Alexem Picardem jednáme. S Džerinšem také. Na kvalitní posily ze zahraničí je brzo. Oni čekají, co se jim otevře, podepisují později. Jednoho cizince máme v jednání, ale není ze zámoří.

O ambicích

Cíle rostou, a proto je vyvíjen vyšší tlak. V tuto chvíli se domnívám, že budeme chtít minimálně co letos. Snažíme se posílit mančaft, vhodně ho doplnit, konkrétní cíle však musíme teprve stanovit. Bude záležet jako každý rok na financích, na kterých se teď také intenzivně pracuje. Rozhodně nebudeme chtít hrát dole.

Mountfield chce pokračovatHradec Králové - Stávající smlouva s městem sice bude platit ještě dva roky, přesto už majitelé firmy Mountfield, jež je společně s městem Hradec vlastníkem klubu Mountfield HK, nabízejí její prodloužení.
„Poslali jsme na město oficiální dopis," prozrazuje generální manažer hokejového klubu Aleš Kmoníček. V něm stojí, že by společnost ráda protáhla kontrakt o dalších šest let. Podle Kmoníčka jde i o reakci na fakt, že se objevují zvěsti o stěhování týmu (i extraligové licence) do Kladna Jaromíra Jágra. „Jsou to jen pomluvy," tvrdí manažer.
Dopisem se už zabývala rada města, která zastupitelstvu doporučila nabídku přijmout. Navíc je i pro navýšení základního jmění klubu o 3 miliony plus mimořádnou dotaci 2 miliony ještě do konce roku 2017. „I my předpokládáme pokračování spolupráce," věří Kmoníček.