Dvojboj s posledními mistry dopadl prachbídně. Hradec, jedenz favoritů hokejové extraligy, má po prvním víkendu na kontě nula bodů a kvůli hrozivému skóre 2:7 je na posledním místě. „Bylo to buď, a nebo. Mohli jsme mít šest bodů, nebo jsme se báli, že to dopadne takhle,“ lamentoval po nedělní porážce od Brna kapitán Jaroslav Bednář. Před ní padl Mountfield v pátek v Liberci. Tým se pokusí změnit nepříjemný stav už dnes, hraje na ledě Litvínova.

Kapitáne, co s tím?
Je třeba se chytnout za nos, za rypák, V Litvínově to odfárat. Není podle našich představ, jak hrajeme.

Není mančaft mírně lehkovážný? Má přece velkou sílu.
Těžko se mi hledají slova, protože vymlouvat se samozřejmě nebudu. Málo bruslíme a hrajeme profesorsky, takhle to dál nejde. Je to jenom na nás. Takhle se hrát nedá, musíme se rvát, sezona bude náročná. My jsme nechytili úvod, musíme začít pracovat.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Nulový start: I Brno je vyučilo

Co je tedy hlavní problém?
Říkal jsem, že mužstvoje velice kvalitní, jenom to převést na led, udělat tu správnou chemii. To zatím nepředvádíme ani z dvaceti procent. Nemůžme se vymlouvat ani na to, že by tady byla špatná parta, ale musíme se zamyslet a začít pracovat.

Můžete udělat něco jako kapitán?
Před Kometou jsme si říkali miliardu věcí a stejně se to nepovedlo, už je na čase začít fárat a z Litvínova přivézt plný počet bodů.

S Kometou jste snížili na 1:3. Proč to nešlo dál?
Chtělo to dát ještě jeden gól, ale na kdyby se nehraje. My to musíme hodit za hlavu. Nemá cenu to přenášet do úterý. To bylo první, co jsme si řekli v kabině: Rychle zregenerovat a připravit se. Fanoušci nám fandí a my jim to můžeme vrátit tím, že budeme v tabulce tam, kde chceme.