Zvýšil prestiž klubu

Extraligové kluby po pondělní zprávě o Bednářově přesunu pod Bílou věž zalapaly po dechu. Hradec měl dosud spíš pověst tlučhubů. Týmu, který rád mluví o svých nemalých ambicích, ale k jejich naplnění má daleko. V poslední době navíc nevyšly námluvy s Tomášem Rolinkem, který zamířil do Pardubic. Silný zájem Mountfieldu o další extraligovou star tak vyvolal v zákulisí spíše shovívavé úsměvy.

Z tohoto pohledu je dotažení „akce Bednář" pro klub neocenitelným plusem.

Fanoušci dostali jasně čitelný vzkaz, že s atakem na medailové pozice to v Hradci myslí smrtelně vážně. A kluby pochopily, že na hokejové mapě jim vyrostl další významný soupeř, který si umí pořídit nejblyštivější hokejové zboží.

Pozvedne zájem diváků a sponzorů

Teď musí marketing projevit talent, důvtip a přijít s hromadou nápadů. Příchod Bednáře je potřeba patřičně zpeněžit. Klub nekoupil žádného nazdárka, ale hráče, po kterém toužila polovina extraligy a který na stadion láká davy.

V Hradci se bude příští sezonu chodit na Bednáře. A to při vší úctě k Šimánkovi a Kudrnovi…

Novou hvězdu je potřeba patřičně naservírovat fanouškům – to proto, aby si ti nerozhodní pořídili permanentní vstupenku, popřípadě chodili na stadion častěji než občas.

A také potencionálním novým partnerům a sponzorům. Ti by na Bednáře mohli a měli slyšet.

Má hlad, tým probere

Chci mít top sezonu! Chci se na stará kolena vyburcovat a něco vyhrát! Mám hlad po úspěchu! Tak mluvil Jaroslav Bednář po prvním tréninku. Že to jsou jen řečičky na úvod?

Rozhodně ne. Podezření, že hráč za ta léta v hokejové branži ví, co se na začátku nové štace sluší a patří, je mylné.

Osmatřicetiletý hokejista má za sebou tragický rok. Ne, z osobního pohledu (61 zápasů, 60 bodů), ale z týmového. Slavia, za kterou odehrál skoro deset celých sezon, se utopila v baráži.

Pak musí být každému jasné, že Bednář chce mít zase radost z hokeje a vyhrávat. Může touhou po vítězstvích nakazit kabinu, probrat dřímající veterány.

Zatraktivní hru

Hradecký hokej je sešněrovaný taktikou. Účelné defenzivní pojetí u německého trenéra Petera Draisaitla vítězí.

Bednář vnese do hradecké hry více života, jiskry a snad přibude branek. Veterán atraktivitu hry zvedne.

Diváci se budou více bavit. A o to přece jde, ne?