„Po dnešním zasedání můžu nahlas říct, že extraliga se na 99,99 bude hrát v Hradci Králové," s potěšením prohlásil Martin Soukup, náměstek primátora, člen vyjednávacího týmu a předseda představenstva dosud prvoligového klubu Královští lvi.

Co znamená zbývající jedna setina procenta?

„Ještě musíme počkat, jak dopadnou jednání na hokejovém svazu. Ale tam jde o záležitosti technického rázu," tvrdí Soukup.

Teoreticky se stále ještě může stát, že se HC Mountfield nakonec dohodne v Českých Budějovicích, ale to Soukup rázně smetl ze stolu.

„Z jejich strany šlo o víkendu o poslední slovo. Návrat do Budějovic už není možný. Jednak jsme se v Hradci už k něčemu zavázali, ušli jsme už kus cesty a za druhé změna postojů naprosto postrádá smysl."

Město Hradec Králové se zavázalo, že do hokeje bude nadále pumpovat částku 19,2 milionu korun (13,7 na A tým a 5,5 do mládeže), přičemž minimálně stejnou částkou přispěje i Mountfield.

Rozpočet by se měl pohybovat ve výši 60 – 70 milionů korun. „Tato částka se vztahuje pouze na extraligový tým," upřesnil Soukup.

Sama forma fungování extraligy v Hradci Králové od sezony 2013/14 může mít podle zastupiteli schváleného postupu několik variant.

Jako první řešení se nabízí získání výjimky z pravidel ČSLH ve prospěch HC Mountfield. Výjimka by umožnila HC Mountfield hrát domácí zápasy v Hradci Králové.

V případě, že výjimka nebude možná nebo s tím nebude souhlasit nájemce hradeckého stadionu, firma ABD Invest, dojde před zahájením sezony k prodeji podniku HC Královští lvi společnosti HC Mountfield. Za to by město získalo 50 procent akcií HC Mountfield.

Definitivně by pak byla záležitost v průběhu sezony vyřešena založením nové akciové společnosti, v níž by po 50 procentech měly Hradec Králové a HC Mountfield. Na novou firmu by byla převedena všechna práva a povinnosti související s provozováním extraligového hokejového klubu.

Název klubu? Asi HK Mountfield

Hradec Králové – Licitace o názvu klubu jsou u konce. Tým z Hradce Králové by se měl v příští extraligové sezoně jmenovat HK (Hradec Králové) Mountfield a.s. „Jedinou podmínkou Mountfieldu při všech jednáních bylo zachování jména firmy v názvu, což je logické z důvodu reklamy," vysvětlil Martin Soukup. A proč před názvem HK a ne klasické HC? „Trochu jsme si pohráli s písmeny. V tomto případě budeme mít v názvu ukotveno Hradec Králové," dodal náměstek primátora s tím, že tato verze ještě nemusí být definitivní.

Vstupenky? Budou velmi levné

Hradec Králové – Tohle je pro fanoušky možná nejzásadnější informace: ceny permanentních vstupenek a jednotlivých lístků by měly být velmi dostupné.

„Vstupné určitým způsobem modifikujeme, aby Hradečáci ihned nenajeli na ostré extraligové ceny, protože na to nejsou připraveni," prohlásil Martin Soukup. Cena permanentních vstupenek by se podle informací Deníku měla pohybovat okolo 3500 Kč, na jednotlivé zápasy okolo 150 Kč. Třeba v sousedních Pardubicích se celosezonní lístek na nejlepší sedadla prodává za 6600 Kč (včetně play off 8200 Kč), nejnižší „omezená" kategorie za cenu 2300 Kč (s play off 2900 Kč). Ještě před stěhováním do Hradce rozjeli prodej i v Českých Budějovicích. Nejdražší permanentní vstupenka stála 4400 Kč.

Trenérská dvojice? Draisaitl – Kučera

Hradec Králové – Zatím se o tom moc nemluví, ale trenéry extraligového týmu v Hradci Králové by se podle zdrojů Deníku měla stát dvojice Peter Draisaitl (vedl v extralize HC Mountfield) a Jiří Kučera (současný kouč prvoligových Královských lvů). Generálním manažerem bude Aleš Kmoníček, sportovním manažerem Petr Sailer, jenž tuto funkci vykonával i v Českých Budějovicích.