Našlapaná sestava se trápí, nehraje jako například v nedávném skvělém domácím střetu s Vítkovicemi.

„Byl to zápas, ve kterém snesla nějaké měřítko jen první třetina. Výkonu chyběla šťáva a energie. Bylo to těžkopádné a upracované, musíme být za ten bod rádi,“ řekl po úterním duelu v aréně pražské Sparty kouč Václav Sýkora.

Mountfield padl 1:2 v prodloužení, v posledních třech vystoupeních to byla druhá prohra. Neúspěch přišel v pátečním derby s Pardubicemi, vítězství mužstvo urvalo v neděli s Libercem. Ale ani v tomto souboji to nebyla žádná hitparáda.

„Bod je pro nás zlatý. Samozřejmě jsme chtěli získat víc, ale nebylo to z naší strany ideální. Různě nám tam chyběl krok, bylo to takové bez emocí a nemělo to šťávu jako třeba ostatní zápasy,“ přiznal také zkušený útočník Radek Smoleňák v rozhovoru po utkání.

„Nevím, proč to tam dneska nebylo. Hodně jsme předržovali puky, my útočníci jsme se moc nehýbali a bekům jsme nepomáhali,“ doplnil.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Sparta Praha.
Úder přišel bleskově

Faktor únavy a horšího bruslení nezazněl poprvé. Mluvil o něm už po derby kapitán Jaroslav Bednář. „Byli jsme úplně bezzubí. Taháme to, nejdou nám nohy. Padlo to na celé mužstvo. Musíme jít přes únavu, zatnout zuby,“ nakázal šéf.

Klad: Pavelka

To se povedlo v neděli, kdy Mountfield tři body s Libercem vyloženě ubojoval. Na Spartě už to bylo zase slabší. Síla kádru je přitom enormní. „Máme takový tým, že můžeme v klidu přejet úplně všechny. Když hrajeme, jak máme, tak si troufám říct, že nemáme problém přehrát jakýkoliv tým v lize,“ tvrdil Smoleňák.

Hlavním pozitivem posledních utkání jsou tak výkony gólmana Jaroslava Pavelky, který dostal dvakrát přednost před Patrikem Rybárem. „Celý zápas nás držel ve hře,“ pronesl po Spartě kouč Sýkora.