Po našlapaném lednu a prvních únorových dnech jdou hradečtí hokejisté léčit omlácená těla. Měsíční olympijskou „dovolenou“ mohou strávit v dobrém rozpoložení. Za poslední týden pobrali 12 bodů ze čtyř utkání a velmi výrazně nakročili k 2. místu po základní části a výhodnému postavení pro očekávané play off.

Vybrali jsme pět bodů, které charakterizují jejich výkony i budoucnost.

1. Jak ke stříbru
„Věřím, že to dotáhneme do zdárného konce,“ řekl po úterní výhře 3:2 v Mladé Boleslavi kouč Václav Sýkora. Mělo by se to podařit. Mountfieldu stačí získat tři body ze tří utkání, protože před třetím Třincem drží náskok šesti bodů a má lepší vzájemnou bilanci.

2. Nečekaná opora
Druhý gólman Jaroslav Pavelka především během ledna ukázal, že může plnohodnotně nahradit hvězdu Patrika Rybára. „Víme, že se na něj můžeme spolehnout,“ ocenil nečekanou oporu útočník Petr Koukal. Hradec má prostě silnou dvojici gólmanů.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové.
Bruslaři na kolenou. Hradec urval čtvrtou výhru v řadě

3. Přesilovky píšou
187 přesilovek, 39 gólů. Procento úspěšnosti 20,86. To jsou perfektní čísla, žádný jiný tým v extralize nehraje přesilovky lépe. „Hradec v nich má obrovskou sílu,“ řekl Radim Skuhrovec, jeden z litvínovských trenérů. Jeho týmu nasázel Mountfield v početní výhodě čtyři branky v zápase.

4. Široký kádr
Zranění kosila tým, při ostrém programu nebylo divu. Ale ukázalo se, že hradecký kádr má dostatečnou šířku. Jan Berger, Mislav Rosandič, Jaroslav Pavelka, muži druhého sledu válí.

5. Kapitán rozkvétá
Šéf Jaroslav Bednář nestárne. Dokáže to v play off?