Jestli si před pátečním derby s horaly mohou prvoligoví hokejisté HC VCES Hradec Králové něco pochvalovat, určitě je to nynější výsledková pohoda. Vždyť v předchozích třech duelech naplno bodovali. Naposledy vyhráli ve středu v Havířově 5:1. (o zápasu Havířov - Hradec čtěte zde)

Východočeši měli utkání na ledě „panterů“ po většinu času pod kontrolou. Když už se soupeři podařilo snížit na 1:2, Hradečtí zhatili jeho naděje na případný zvrat dalšími góly. Pod jeden z nich se podepsal také ONDŘEJ HRUŠKA, jehož třetí formace se podílela na dvou brankách hostujícího celku.
Nyní se již veškerá pozornost upíná k dnešnímu východočeskému derby, ve kterém hradečtí hokejisté přivítají rivala z Vrchlabí.

Soudě dle výsledku, dlouhá cesta se na vás evidentně nijak nepodepsala
Máte pravdu. Jsme nadmíru spokojení. Do utkání jsme vstoupili ze zabezpečené obrany, všechny čtyři pětky odvedly to, co jsme si řekli. Tedy až na výjimku ve třetí třetině, kdy jsme měli asi čtyři hluché minuty. Jinak to pro nás byl jednoznačný zápas.

Připsali jste si jedno ze svých nejvyšších vítězství v soutěži. Dá se říci, že jste měli celé střetnutí pod kontrolou?
Myslím, že určitě. Bylo to 2:0, ale problém byl, že jsme v oslabení dostali gól. Vyjma toho to byl zodpovědný výkon. Důležité bylo, že jsme dali branku na 3:1, čímž jsme se uklidnili a dohráli jsme to.


O DERBY MEZI HRADCEM A VRCHLABÍM ČTĚTE TAKÉ (ze 14. října):
(foto a audio najdete v galerii)
Bitva nesmiřitelných: hokejisté Vrchlabí hostí Hradec
'Velké derby'? Luňák versus Vrchlabí 4:1
Nabuzený Hradec proti Medvědům


Nejen rychlý třetí gól, ale i ty následující byly podstatné pro to, aby se domácí nedostali do tlaku, že?
Přesně tak. Po krátké době jsme využili přesilovku, což bylo strašně důležité. Tím jsme se uklidnili. Myslím, že jinak jsme byli po celý zápas jednoznačně lepší, kromě toho oslabení, ve kterém jsme dostali gól, a následujících asi dvou minut.

Využili jste dvě přesilovky ze tří. Taková úspěšnost jistě potěší.
Určitě. Na trénincích se tomu hodně věnujeme, každý se o tom baví, jak se to bude hrát. Prostě nám to vyšlo, a snad to bude platit o pro následující zápas.

Vaše třetí formace se postarala o dvě branky. Určitě je dobře, že i vy o sobě v sezoně občas dáte vědět, souhlasíte?
Každopádně, potěší to. Jsme rádi, že jsme dali dva góly, a že tam nejsme jen od toho, abychom chodili na oslabení, plnili černou práci, ale že jsme třeba dostali šanci i na přesilovku a využili jsme ji. Takže jsme spokojení.

Předpokládám, že nyní se již hodně těšíte na prestižní derby s Vrchlabím?
Těšíme se všichni. Chceme jednoznačně vyhrát, protože kdyby se to nepovedlo, tak se v podstatě tři body, které jsme uhráli v Havířově, mažou. Chtělo by to uspět a potvrdit vítězství.

U horalů došlo k výměně na trenérském postu. Jaký zápas si myslíte, že vás čeká?
Soudím, že zápas bude takový jako ve Vrchlabí, čili s obrovským nasazením. Řekl bych, že výměna trenérů na to nebude mít takový vliv. Možná kluci z Vrchlabí dostanou větší impulz. Dokonce jsem četl, že jim mají sáhnout i na peníze, protože doma vysoko prohráli s Třebíčí. V Hradci to jistě budou chtít jednoznačně odčinit, takže to bude velmi těžké utkání.

Současný náročný program první ligy zvládáte. Věříte, že proti Vrchlabí budete počtvrté v řadě bodovat naplno?
Myslím, že ano. Jsme stoprocentně připraveni, nálada v týmu je super, což snad přeneseme i do hry a zvládneme to.

Váš tip na výsledek derby?
Vítězství. Výsledek snad raději ani nebudu říkat… (přemýšlí) Řekl bych 4:1.