Zatímco zlínští Berani v pátek absolvovali duel na ledě chomutovských Pirátů, hradecká družina měla volno. Její zápas 9. kola ve Vítkovicích byl odložen na úterý 22. října.

Východočeši naposledy na domácím ledě porazili v úterý Kometu Brno (2:1 v prodl.). V normální hrací době však doma vyhráli jen úvodní duel s Třincem.  Proto zítra jsou počty jasné – skolit Zlín za tři body!

„Na zápas se poctivě připravujeme a chceme urvat všechny body," říká hradecký útočník Vladimír Škoda, který se proti Kometě letos poprvé trefil.

Hradec i Zlín v úvodních osmi kolech nastřílely shodně šestnáct gólů, což není zrovna ke chlubení. „Rozhodně musíme být lepší v koncovce, aby nám tam spadlo více gólů," uvědomuje si Škoda.

Zajímavostí je, že Mountfield ve třech domácích utkáních vždy prohrával, přesto uhrál šest bodů. „Samozřejmě že bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo vstřelit rychlé branky, dokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou tří gólů a zápas dohrávali s větším klidem," přeje si Škoda.

Hradec zatím drží nad vodou skvělá defenziva a spolehlivý gólman Pavel Kantor, ten dosud inkasoval jen 17 branek.

„Zlínští také velmi dobře brání," upozorňuje na nevyzpytatelného soupeře Kantor,  který má zatím bilanci 1,93 obdržené branky na zápas a procentuální úspěšnost zákroků  92,34. V dresu Beranů by pro něj mělo znamenat největší nebezpečí zkušené trio Balaštík, Čajánek a Leška, které spolu s mladíkem Honejskem patří k nejproduktivnějším borcům týmu.

„Je víceméně jedno, s kým nyní hrajeme, soutěž je teď  natolik vyrovnaná, že nelze jednoznačně určit favorita," dodává opora Mountfieldu,

Berani v předchozích dvou zápasech prohráli, nejprve schytali debakl od Slavie (0:6) a pak podlehli Vítkovicím (1:3). Trenér Rostislav Vlach před dvěma duely na ledě soupeřů v Chomutově a v Hradci Králové uvedl: „Přeji si šest bodů, ale extraliga je velmi vyrovnaná a každý bodík se počítá," řekl Vlach, který se snažil mizernou koncovku vylepšit novým složením útočných formací.