Podle předpokladů. Mountfield dal Lize mistrů sbohem. Porážka 5:2 je vzhledem k sestavě, v jaké se hradecký celek na ledě silného Bernu představil, ještě přijatelná.

Klubový šéf Miroslav Schön nikterak netajil, že ho tahle soutěž nezajímá. I proto možná vyslal Hradec do Švýcarska autobus s velkým počtem ,,kádrových rezerv“. Cesta trvala dvanáct hodin. ,,Ale vyhrát jsme chtěli. Makali jsme na sto procent, nechali jsme tam všechno,“ uvedl teprve osmnáctiletý bek Jakub Muška.

Je pravda, že Mountfield favorita svou bojovností a bruslením v úvodní třetině pořádně zaskočil. Bern měl problémy a kdyby sólové úniky proměnili Dragoun s Miškářem, bůh ví, co by se dělo. Takhle bylo veselo pouze po trefě Lukáše Vopelky z 19. minuty. V nejnavštěvovanější aréně Evropy, do které se v úterý přišlo podívat téměř čtrnáct tisíc diváků, se alespoň na chvilku rozléhal radostný křik početné skupiny nejvěrnějších hradeckých fanoušků. ,,Chtěl bych jim za podporu poděkovat, byli úžasní. Ostatně jako vždy. Škoda, že jsme je nepotěšili lepším výsledkem,“ pronesl Vopelka.

Zápas se zlomil v prostřední části, v níž domácí borci čtyřikrát skórovali a s přehledem ho dovedli do vítězného konce.

Nezapomenutelným se tenhle duel stane právě pro člena juniorského týmu Jakuba Mušku, který zaznamenal svůj premiérový gól za A tým, když v 51. minutě snižoval na konečných 5:2. ,,Škoda, že to nebyl srovnávací nebo kontaktní gól. Sice už toho moc nezměnil, ale jsem rád, že mi tam padl. Hlavně kvůli dědovi, který je mým největším fanouškem už od mala,“ uvedl hradecký mladík pro klubový web.

,,Bern zápas rozhodl ve druhé třetině. Už před začátkem Ligy mistrů jsme říkali, že chceme dát šanci mladším hráčům, aby si zkusili mezinárodní hokej. V tomhle si myslím, že to účel splnilo. V zápase měli hodně času na ledě, byla to pro ně výborná zkušenost,“ poznamenal k úternímu vystoupení kouč Václav Sýkora.

Jeho svěřence teď čekají důležité bitvy v extralize. V pátek Mountfield zajíždí do Jihlavy (17.30), v neděli pak v třaskavém východočeském derby hostí Pardubice (17.20, ČT Sport).

Liga mistrů – skupina F: SC Bern – Mountfield Hradec Králové 5:2 (0:1, 4:0, 1:1). Branky a nahrávky: 22. Rüfenacht (Scherwey), 27. Untersander (Ebbett), 33. Pyörälä (Noreau), 40. Scherwey (Ebbett, Untersander), 44. Scherwey (Haas, Raymond) – 19. Vopelka (Červený, Dragoun), 51. Muška (Cingel, Jarůšek). Rozhodčí: Schrader, Stricker – Kaderli, Kovacs. Vyloučení: 2:5, navíc Rosandič (HK) do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 13 689. Sestava Hradce: Sedláček – Muška, Pavlík, Pohl, Rosandič, Čáp, Barák – Jarůšek, Zigo, Cingel – Vopelka, Dragoun, Červený – Dvořák, Kopta – Pilař, Miškář, Jirásek.

Další výsledek: TPS Turku – Nottingham 5:2.

Konečná tabulka:
1. Nottingham 6 3 1 0 2 18:17 11
2. Bern 6 3 0 0 3 21:16 9
3. TPS Turku 6 3 0 0 3 12:15 9
4. Hradec Králové 6 2 0 1 3 18:21 7