Rekord měli na dosah. Hokejisté Hradce Králové vedli v Litvínově 2:0. Jenže Lvy dostihla nedisciplinovanost. Verva dokázala dvěma využitými přesilovkami vyrovnat a Hradec sekla v nájezdech.

„Oni byli opravdu houževnatí a šli si za tím. Rychle napadali. A to byla jejich hra,“ pochválil soupeře hradecký útočník Aleš Jergl. Klubový rekord v počtu vítězství tak zůstal nepokořen. „Jednou to přijít muselo,“ poznamenal střelec první branky zápasu.

FRUSTRACE NEPANUJE

Je jasné, že ukončení dlouhé série výher zamrzí, ale není důvod ke smutku. Mountfield stále vévodí extraligové tabulce a zažívá parádní sezonu.

„Rozhodně na naší straně nepanuje žádná frustrace, hlavy máme nahoře a v pátek si s nimi zahrajeme znovu,“ řekl Jergl, jenž už s předstihem připomněl, že se Hradec s litvínovskou Vervou utká i v pátek.

Tentokrát ji však přivítá na domácím ledě (18.00) a prohru ji bude chtít vrátit. Ve hře je totiž stále zisk Prezidentského poháru pro první tým základní části.„Vítězství po základní části je pro nás rozhodně lákavé, bezpochyby po něm půjdeme,“ uzavřel odhodlaně Jergl. Zbývá odehrát poslední tři duely.

KOTEL SE VRÁTI NA SVÉ MÍSTO

Ještě neskončila základní část, ale už teď je jisté, že hradečtí hokejisté zahájí čtvrtfinále play off na domácím ledě. Hrát se v ČPP aréně bude 19. a 20. března. Předprodej vstupenek začíná už zítra od 9 hodin. Lístky si mohou diváci pořídit buď online nebo v info centru. Na pokladně hradeckého zimního stadionu se budou vstupenky prodávat pouze v den zápasu od 13 hodin.

Skvělou zprávou pro všechny příznivce Mountfieldu je, že pro vrchol sezony již nebudou platit opatření a může se naplnit celá kapacita ČPP arény (6890 míst). Kotel se tak vrátí na svoje tradiční místo za branku. A je téměř jisté, že po skvělé základní části v podání Lvů půjdou lístky na dračku.