„Občas si sice říkám, že bych uvítal delší pauzu mezi zápasy, ale za tu dobu už jsem si našel cestu, jak svému tělu vyhovět, aby bylo odpočatější na další utkání," uvedl extraligový rekordman.

Sparta, kde strávil takřka čtrnáct let kariéry, nebrala na legendu ohled. Hradec Králové zlikvidovala 5:1.

Musíte si počkat až na zápas 1200, aby byl vítězný.
Možná, třeba se toho dočkám.

Vážně to máte v plánu?
Rozhodující bude zdraví a také to, zda někdo bude mít pořád zájem o moje služby. Když ne, svět se nezboří. Občas si sice říkám, že bych uvítal delší pauzu mezi zápasy, ale za tu dobu už jsem si našel cestu, jak svému tělu vyhovět, aby bylo odpočatější na další utkání.

Čím vás Sparta přehrála?
Ze začátku to bylo vyrovnané, pak nám neuznali gól. Od té chvíle už byla Sparta lepší, pohyblivější, dala góly a zápas si pohlídala.

Hradec vetuje sudího Čecha
Kvůli pochybení u neuznané branky Rudolfa Červeného  v utkání se Spartou Mountfield HK vetuje hlavního rozhodčího Roberta Čecha. Klub to oznámil ihned po skončení utkání.

Sudí Čech nejprve hvízdl do píšťalky, pak uznal gól, poté ho po konzultaci s videem odvolal. Zažil jste někdy něco podobného?
Jednou ano. Chtěl jsem i teď protestovat, ptal jsem se, co to má znamenat. Bylo mi ale řečeno, že gól může uznat a pak se teprve jít zeptat k videu. Asi to je v jeho pravomoci. Nevím, nejsem školený rozhodčí.

Naštvalo vás to?
Byl jsem na ledě, slyšel  písknutí rozhodčího, najednou ale ukázal gól. Divil jsem se, co dělá. Ale když se šel poptat k videu, věděl jsem, že gól neuzná. Bylo to nepříjemný, člověk se raduje a pak najednou nic…

Porážkou skončila vaše sérii jedenácti obodovaných zápasů v řadě. Zacloumá to s vámi?
Víme, na čem stály naše dosavadní výkony. Soupeře jsme nepřehrávali herně, ale spíš bojovností. To nám proti Spartě chybělo.  Musíme se z toho  oklepat, v úterý je další zápas. Dobře pro nás, aspoň nemáme čas se v tom šťourat. Ve Vítkovicích můžeme hlavně sami sobě dokázat, že to dnes bylo jen malé zaváhání. Jedeme dál.

Jandač zkritizoval kvalitu ledové plochy

Hradec Králové – Mohl být navýsost spokojený, jeho Sparta vyhrála v Hradci Králové 5:1 a udržela pozici na špici extraligy. Přesto trenéra Josefa Jandače žrala jedna věc a na tiskové konferenci ji dal náležitě najevo. „Větší úrovni utkání nepomohla špatná kvalita ledu. Puky tady hrozně skáčou. To je stejné jako by fotbalisté hráli na hrbolatém povrchu, taky by nemohli podat ideální výkon," nakvašeně prohlásil. Sjednají hradečtí ledaři nápravu?