Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 1:1, v penaltách kraloval bezchybný Kantor a střelec rozhodujícího gólu Jiří Šimánek. Pro hradeckého kapitána to byla již šestá vítězná branka v ročníku.

„Penalty jsou o štěstí. My jsme se dneska mohli opřít o skvělého Pavla Kantora. Stejně jako už devětadvacetkrát v sezoně," pochválil novou hvězdu hokejové extraligy Šimánek.

Slova chvály na Kantorovu hlavu padala i od hradeckého kouče Petera Draisaitla.

„Výborně nám zachytal v situacích, kdy jsme to potřebovali. Proto jsme postupně kontrolovali hru," řekl.

Hradecké série
• Vyhrál jedenáct z posledních třinácti utkání .
• Vyhrál devět zápasů v řadě, ve kterých se muselo prodlužovat.
• Vyhrál šest duelů za sebou na domácím ledě, ve své hale naposledy prohrál 27. října s Karlovými Vary.
• V osmi utkáních v kuse neobdržel víc než dvě branky.
• Šestnáct zápasů bez vystřídání 
v řadě odchytal gólman Pavel Kantor.
• Ve třech utkáních za sebou skóroval útočník Tomáš Mertl.

Dvaadvacetiletý brankář už osmkrát v řadě nedostal víc než dvě branky. Jakmile dojde na penaltový rozstřel, čaruje. Letos se proti němu rozjelo dvanáct střelců, jedenáct jich pohořelo (kromě litvínovského Robina Hanzla). V kleci Mountfieldu má neotřesitelnou pozici. V extraligových statistikách se sune výš a výš.

V procentuální úspěšnosti zásahů, což je nejobjektivnější parametr výkonnosti gólmana,  je na 5. místě (93,08 %). Průměr obdržených branek na jedno utkání má na famózním čísle 1,61! Krom toho čtyřikrát v utkání neinkasoval a z šestadvaceti zápasů, ve kterých nastoupil do utkání jako první gólman, jich dvacet vyhrál.

„Není to jen moje zásluha. Skvěle bráníme, kluci hrají neskutečně obětavě, zblokují spoustu střel. Tím mi moc pomáhají," vychvaluje týmovou práci Kantor.

Je fakt, že nemusí čelit tolika střelám jako gólmani v jiných mužstvech. Na Kantora šlo v šestadvaceti utkáních celkem  621 střel, litvínovský Pavel Francouz za stejný počet duelů čelil 771 ranám…

„Na druhou stranu je těžší udržet koncentraci, když na vás neprší jedna střela za druhou. Ale jsem tam od toho, abych klukům pomohl, obzvlášť při vyrovnaných duelech," říká Kantor.

A to se mu daří báječně.