„Pro mě je každé vítězství krásné, ale v derby to člověk prožívá o trochu víc," říká pardubická jistota v brankovišti.

Když gólman zneškodní pár šancí na začátku, má pocit, že to bude jeho zápas?
Každý brankář potřebuje chytit střelu, zlikvidovat šanci. Mně se to povedlo. Hned zkraje jsem měl dva dobré zákroky, sebevědomí mi narostlo. Hned se mi chytalo líp. Pomohl mi i tým. Jakmile tam byla dorážka, pokaždé byl u ní náš hráč.

Derby skončilo 1:0. Byl to zápas brankářů?
Když padne jen jeden gól, tak to tak asi musí být. (usmívá se) Výborně hrály obrany. Šancí bylo dost, ale ne tolik jako obvykle.

Co jste říkal na drtivý hradecký tlak v první třetině?
Bylo to způsobené naší taktikou. Nechtěli jsme hrát nahoru dolů. Z naší strany to byl vynikající taktický výkon.

Jak vám bylo během přesilovky ke konci zápasu? Celé dvě minuty to před vaší brankou slušně hořelo…
Bylo mi teplo. (směje se) Dokázal jsem se vyždímat do posledního dechu. Navíc kluci přede mnou padali do střel. Nepamatuji si zápas, kdybychom zblokovali tolik střel. To byl jeden z hlavních faktorů naší výhry.

Pohltila vás atmosféra?
Hrál jsem tu poprvé a musím pochválit oba fankluby. Vytvořily vynikající atmosféru. Líbí se mi tento typ stadionu, kde je to blízko k ledu. Nedalo se hrát zle.

Měl jste v Pardubicích někdy větší radost z vítězství?
Pro mě je každé vítězství krásné, ale v derby to člověk prožívá o trochu víc. A to i přesto, že nejsem rodilý Pardubák. Ale momentálně hraju za Pardubice a vidím, jaké je to hokejové město. Bylo cítit, jak moc je derby prestižní. Proto jsem rád, že jsme vyhráli.

Zvedá se s výsledky mužstva i vaše pohoda v brankovišti?
Poslední dobou se mi chytá o dost líp. Když jsem do Pardubic přišel, tak to sice nebylo zlé, ale jeden výkon byl dobrý, druhý horší. Pořád se to střídalo. Přinutil jsem se víc trénovat a teď jsem za to odměněný.

Od října jste poprvé dokázali vyhrát tři zápasy v řadě. Je to úleva?
Především máme jedinečnou možnost v tom pokračovat. Tato série by nás mohla definitivně dostat do předkola, možná i do první šestky. Dva měsíce jsme jeden zápas vyhráli, pak další prohráli a takhle to bylo pořád dokola. Nikdy jsme neměli šňůru výher jako třeba Zlín nebo Vítkovice. Pevně věřím, že šňůru natáhneme na víc než tři zápasy.