Ne však v Podkrkonoší, ale v kanceláři velkého rivala. ALEŠ KMONÍČEK je novým generálním manažerem HC VCES Hradec Králové.

Stojíte před velkou výzvou?
Jednoznačně. Byť na Vrchlabí mám krásné vzpomínky, tak Hradec je někde jinde. Výš. Strašně se na to těším. Když jsem nastoupil ve Vrchlabí, tak mě tato práce hned chytla. A pokud máte možnost pracovat v Hradci, v klubu s velkou historií, tak je to pro mě samozřejmě velké plus. Navíc výzvy mám rád.

Jaký bude váš první úkol?
Především se sejdu s trenérem Mičkou. Je potřeba se dohodnout na vhodném termínu pro začátek letní přípravy a kvalitně doplnit kádr. Na to však nemusíme až tolik spěchat. Hráčů je relativně hodně. Dále chci jednat v Pardubicích a v Mladé Boleslavi o spolupráci s naším klubem.

Kolik hráčů z loňského kádru v klubu zůstane?

Platnou smlouvu má zhruba deset hokejistů, ale šest z nich je hodně mladých, což se nedá brát jako základ týmu, který by měl bojovat o play off. Takže k jisté obměně kádru určitě dojde. Možná přijdou někteří hráči z Vrchlabí, někdo z Pardubic. Uvidíme.

A cíle Hradce?

Chceme do play off. Tedy umístit se do osmého místa. Jsem trochu opatrný. Ve Vrchlabí jsme měli vysoké plány, což je na druhou stranu v pořádku, ale ne vždy to vyšlo. První cíl bude play off, pak se uvidí.

Počítat nemůžete s dlouholetým kapitánem Jaroslavem Roubíkem. Je to velký problém?
Vzhledem k tomu, že jsem do Vrchlabí sháněl tři roky hráče typu Roubíka, tak vím, že je to skoro nereálné. Ano, je to problém. Budeme si muset poradit a nahradit jeho pětačtyřicet bodů v sezoně.

Je pro vás výhoda, že jste se čtyři roky pochyboval v podobné funkci ve Vrchlabí?

To bezpochyby. Hráčů na úrovni první ligy znám hromadu. Ať už z Hradce, nebo odjinud. Už se mi jich také dost ozvalo, když se doslechli, že kandiduju na post generálního manažera, s tím, že by chtěli jít za mnou. Dost mě to potěšilo. Ale všechny tyto věci budu řešit s panem Mičkou. Každopádně nemám strach, že bychom nesložili kvalitní mužstvo. Otázkou jsou ale také finanční možnosti.

Jako hráčský agent se staráte o hráče. Nehrozí ve vašem případě střet zájmů?

Naprosto transparentně jsem se k tomu postavil už ve Vrchlabí. Petru Dědkovi (bývalý majitel Vrchlabí a momentálně člen představenstva HC VCES – pozn. red.) jsem řekl, které hráče zastupuju. V současné době žádné hokejisty nepřibírám, naopak s nimi ukončuji smlouvy. Mám pod sebou asi šest hokejistů, kteří jsou všichni v extralize a běží jim platné kontrakty. V Hradci nebude ani jeden hráč, který má se mnou smlouvu. Případný střet zájmů tedy kategoricky vylučuji.