Královští lví se vynořili z hlubin a plánují další razantní útok na kořist. Dnes by se jejich obětí mohli stát havlíčkobrodští Rebelové.

Hradečtí hokejisté po zoufalém rozjezdu do sezony vyhráli čtyři utkání z pěti a v tabulce první ligy se vyhoupli na sedmé místo.

„Nechci naše umístění přeceňovat. Jednou prohrajete a jste zase zpátky na desátém místě," říká v rozhovoru pro Deník Martin Hosták, hradecký trenér.

Hraje už mužstvo alespoň trochu podle vašich představ?
Jsou věci, které se výrazně zlepšily. Povedlo se nám odehrát zápasy ve větším pohybu a odpracovat je po celých šedesát minut. Byl bych ještě radši, kdybychom předváděli hezčí hokej, ale momentálně stále nejsme v situaci, kdybychom si mohli dovolit hrát jen na krásu. Potřebujeme získávat body. Zatím bych nehovořil o sérii. Máme jen dvě vítězství v řadě a teď na ně hodláme navázat.

I když nechcete hovořit o sérii, tak nemůžete popřít, že tým jde výkonnostně nahoru. Čtyři z pěti zápasů jste vyhráli. Je znát, že si hráči víc věří a v kabině se rozhostila pohoda?
Samozřejmě. Nálada je odvislá od výsledků a ve chvíli, kdy jste poslední a trápíte se, tak je to něco jiného. Na druhou stranu tabulka je nesmírně vyrovnaná. Jednou prohrajete a jste zpátky na desátém místě. Proto nechci naše umístění přeceňovat. V první lize to není o sériích. O té může mluvit jen Mladá Boleslav, která vyhrála dvanáctkrát v řadě.

Sestava se už celkem ustálila. Má to vliv na vaše výsledky?
Jednoznačně. Ve chvíli, kdy se sestava ustálila a jednotlivé lajny začaly fungovat, není důvod něco měnit. Logicky vznikají určité vazby a sehranost. Snad to bude pokračovat i proti Havlíčkovu Brodu.

Na Vysočině jste v první čtvrtině zvítězili po samostatných nájezdech. Víte, jak na Rebely?
Především se jedná o velmi silného soupeře. Disponuje jedním z nejsilnějších útoků v lize, dokáže hrát velmi agresivně. Snaží se hrát hokej, není to tým, který by bořil. Na obou brankovištích hrají hodně agresivně. To jsou věci, na které si musíme dát pozor.

Parádní sezonu prožívá v dresu Rebelů Ladislav Rytnauer, který vede klubové bodování. Část minulého ročníku odehrál v Hradci a ukrutně se trápil. Jste překvapený, jak se vrátil zpět do fazony?
Ani moc ne. Je to šikovný hokejista, což dokazoval v sezonách předtím. Loni měl smůlu. Byl zraněný, v létě vůbec netrénoval a na jeho pohybu to bylo znát. Láďa není žádný geniální bruslař, což se projevilo právě v době, kdy neměl natrénováno. Vždycky mu krok dva chyběly, proto se nedostával do šancí.

Počet diváků na hradecké domácí zápasy pozvolna stoupá. Tipnete si, zda jejich počet poprvé v sezoně překoná tisícovku?
Věřím, že se to překulí. (směje se) Brod je zajímavý soupeř, jezdí s ním poměrně dost fanoušků. Doufám, že naši příznivci nás nenechají ve štychu. Proti Jihlavě jsme předvedli koukatelný hokej, byť to ještě není tak krásné, jak bychom si přáli. Ale když budeme i nadále takhle pracovat, tak si myslím, že se fanoušci přijdou podívat.