Případ hokejisty Roberta Kousala přináší další posun. „Robert se vrací do týmu. Orientační výsledky nasvědčují, že nespáchal trestný čin, ale přestupek. Ctíme presumpci neviny do rozhodnutí. Nebudeme dál čekat, protože vzhledem k okolnostem případu je závažnost přestupku nejasná. Je na trenérech, kdy ho nasadí do zápasu,“ uvedl na svém twitteru Petr Dědek, většinový majitel Dynama.

Hokejová extraliga: HC Dynamo Pardubice - Madeta Motor České Budějovice.
Chytal výborně, chválil Vladaře Král. Potřebuje lepší výkony od útočníků

Třicetiletý útočník byl v polovině listopadu vyřazen v týmu, když byl při silniční kontrole zastaven policejní hlídkou. Podle policie měly prvotní orientační testy u řidiče odhalit přítomnost drogy. Od té doby se čekalo na výsledky průkaznějších krevních testů.

„Dosud nebylo ukončeno správní řízení, ale policejní výsledky jednoznačně vyloučily u Roberta přítomnost kokainu. Tyto prvotní orientační výsledky nenasvědčují tomu, že by Robert spáchal trestný čin. Jako klub ctíme presumpci neviny do konečného rozhodnutí. Počkáme na výsledky znaleckého posudku a na jeho základě vydáme finální stanovisko k celé kauze,“ uvedl člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

Hokejová extraliga: Zleva Robert Kousal z Pardubic a Rastislav Dej z Vítkovic.
Zůstane Kousal v Pardubicích? Klub výsledky testů nemá

Podle hokejového klubu může trvat další dva týdny, než dojde k předání konečného rozhodnutí o přestupku. „Vzhledem k okolnostem případu a nejasné závažnosti přestupku vracíme Roberta Kousala do A-týmu,“ potvrdil i Salfický. Nejbližší zápas odehrají Pardubice v pátek na ledě Vítkovic.