Na Královéhradecku od nové sezony 2013/2014 dozná krajská hokejová soutěž dospělých výraznou změnu. Z jedné skupiny po třinácti týmech totiž díky rozšíření vznikají dvě skupiny po osmi mužstvech a hrát se bude krajská liga a krajská soutěž. To se nelíbí především klubu ze Dvora Králové, který bude působit v nižší soutěži a čekají ho zápasy se  slabšími soupeři.

Účastnické kluby si tento formát odhlasovaly již před minulým ročníkem, a tak věděly, oč se bude hrát. Nyní se ale ne každému líbí, jak se věci mají a podle pohledu na složení krajské soutěže se tomu ani nelze divit.

Navíc pro nový herní systém úplně ne všechny kluby zvedly ruku. „Novinku" v soutěžích hlasitě odsuzuje především HC Tambor Dvůr Králové.

„Hokej je a bude vždy moje srdeční záležitost. Nemohu ale souhlasit s tím, co se stalo po letošní sezoně v krajské lize. Tím myslím tragické přerozdělení nejnižší hokejové soutěže na krajskou ligu o osmi mužstvech a na krajskou soutěž, kterou nazývám meziokresním přeborem Rychnovska doplněným o B mužstva Jaroměře a Třebechovic," zlobí se Nasik Kiriakovský, majitel pivovaru Tambor, který je generálním partnerem dvorského hokejového klubu.

„Moje představa je taková, že náš pivovar bude podporovat místní hokej v krajské lize. Žádná jiná soutěž nemá z hlediska prezentace pro náš pivovar význam," vysvětlil Nasik Kiriakovský a přidal i další důvody svého rozhořčení nad rozdělením soutěží.

„Je mi líto hlavně mladých hráčů, kteří budou muset absolvovat utkání, jež jim výkonnostně ani herně nic nedají a nejsou ani přínosem pro rozvoj mládežnického hokeje v kraji. Právě ve Dvoře Králové se spousta lidí o mládež stará, ale tímto krokem jim z vrchu poděkováno rozhodně není," říká majitel pivovaru Tambor a navrhuje následující řešení:

„Tímto veřejně žádám a navrhuji, aby výkonný výbor Královéhradeckého hokejového svazu mimořádně zasedl, přehodnotil rozhodnutí oddílů z posledního aktivu a navýšil počet mužstev v krajské lize pro sezonu 2013/2014 minimálně z osmi na deset."

Složení hokejových soutěží – krajská liga: Trutnov, Nové Město nad Metují, Jaroměř, Náchod, Třebechovice, Nová Paka, Jičín, Hronov.
Krajská soutěž: Dvůr Králové, Jaroměř B, Semechnice, Nový Bydžov, Opočno, Třebechovice B, Čestice, Nové Město nad Metují B (Nové Město zřejmě B tým nepřihlásí).