Tíživé problémy hradeckého hokeje stále nejsou vyřešeny, ale hrát se musí. První liga jede neúprosným tempem. Královští lvi ve středu potřetí za sebou zamíří na Vysočinu, tentokrát do Třebíče, na led překvapivě aktuálního lídra první ligy. Utkání začíná v 17.30 hodin.

Už na předsezonní tiskové konferenci, kdy se řeč stočila na favority první ligy, vyřkl Martin Hosták jedno jméno, které se nečekalo. A to Třebíč. „Posílila se. Bude jistě zlobit," říkal.

První dvě kola mu dala zapravdu.

Horácká Slavia v premiéře přetlačila nevyzpytatelnou Kadaň (2:1) a pak vyhrála v Jihlavě (2:1). Tam, kde Hradec dostal sedm gólů…

I před středečním vzájemným střetem mluví Hosták o Třebíči s respektem.

„Třebíč hraje v pohodě, odehrála výbornou přípravu, na což také navázala. Pro nás to bude nepříjemný soupeř, navíc hrajeme opět venku. V Třebíči jsou siloví hráči, kteří vyhrávají osobní souboje," zdůrazňuje.

Co stojí na straně Královských lvů? Historie a sebevědomí.

V minulé sezoně Východočeši neměli s Třebíčí problémy. Porazili ji ve všech čtyřech utkáních.

Z posledních tří  ročníků ji vyřadili ve čtvrtfinále play off. Pokud chce Třebíč hovořit o neoblíbeném soupeři, v první řadě bude jmenovat Hradec.

Navíc v klubu přeci jen panuje větší pohoda, než po vstupním duelu v Jihlavě.

V Havlíčkově Brodě podali Hostákovi svěřenci sympatický výkon, byli pár minut od tříbodového vítězství, ve finále brali body dva.

K týmu se navíc připojil ostřílený bard Michal Mikeska, v Havlíčkově Brodě hned skóroval a mužstvo herně pozvedl.

„Vnesl do naší hry zklidnění," chválil posilu kouč Martin Hosták.

Program I. ligy – 3. kolo, dnes 17.30 hod.:  Třebíč – Hradec Králové, Ústí nad Labem – Jihlava, Mladá Boleslav – Benátky nad Jizerou, Havlíčkův Brod – Most, 18.00: Olomouc – Kadaň, Písek – Šumperk, Beroun – Litoměřice.

Soud rozhodl. ABD Invest musí vyrobit led

Hradec Králové – Světlo na konci tunelu už svítí mnohem jasněji. Hradečtí prvoligoví hokejisté by se do týdne měli dočkat vlastního ledu v hlavní hale a mohli by tam opět začít hrát mistrovská utkání. Hradecký okresní soud totiž předběžným opatřením nájemci a provozovateli stadionu, firmě ABD Invest, uložil vyrobit led a strpět činnost klubu v obou halách stadionu. Pro Královské lvy to je před dnešním zápasem v Třebíči povzbudivá novina.

V sobotu se však plánovaný zápas s Mostem v Hradci ještě neuskuteční. Led, i kdyby se začalo chladit ihned, se nestihne v tak krátkém časovém intervalu připravit.

„Ve hře je Chrudim, Most nebo naše hala," uvedl pro Deník Aleš Kmoníček, generální manažer klubu.

Vyhráno však ještě hradecký klub nemá. Jde o to, že se ještě radí s právníky, co vlastně předběžné opatření v praxi znamená a zda ho brněnská firma bude akceptovat. „Zatím soud vždy respektovala," uvedl Martin Soukup, předseda představenstva. Otázkou také je, kolik bude chtít ABD Invest za pronájem. Reálná částka by měla být ve výši 15 tisíc korun za jeden zápas. Ale o definitivní sumě se bude ještě jednat.